Horizon: Zero Dawn lijkt naar pc te komen

PlayStation-paradepaardje en Neerlands trots Horizon: Zero Dawn komt volgens Kotaku’s bronnen naar het pc-platform. Kotaku zou het verhaal hebben gehoord van drie mensen die bekend zijn met Sony’s plannen.

Horizon: Zero Dawn, ontwikkeld door het in Amsterdam gevestigde Guerilla Games, draait om Aloy die in een postapocalyptische wereld vol robotdino’s overleeft en naar antwoorden zoekt. De game verscheen, net als uitbreiding The Frozen Wilds, exclusief op de PlayStation 4. Sinds Sony’s overname van ontwikkelaar Guerilla Games in 2005 is geen enkele van hun games op platformen buiten die van Sony uitgebracht.

Daar lijkt nu verandering in te komen. Mocht het gerucht kloppen, dan zou Horizon: Zero Dawn Kojima Production’s voorbeeld volgen. Death Stranding verschijnt later dit jaar op de pc. Eerder al kwamen Quantic Dream’s PlayStation exclusives Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human naar de pc via de Epic Games Store, al had Sony hier geen inbreng in noch financiële belangen bij. Dat zit bij Death Stranding en vooral Horizon: Zero Dawn anders.

De tijd zal leren of het gerucht omtrent Horizon: Zero Dawn blijkt te kloppen, maar ook welke andere exclusieve PlayStation-titels op meerdere platformen buiten die van Sony verschijnen. Microsoft zelf heeft die strategie al eerder toegepast en is druk in de weer geweest vrijwel alle Xbox-games naar de pc te brengen.

Op het moment lijkt Guerilla Games druk bezig te zijn met een Horizon: Zero Dawn vervolg. Hier hebben we na een loslippige cosplayer echter niets meer over gehoord.

Ben je na uitbreiding The Frozen Wilds nog steeds niet verzadigd en kun je niet wachten op de sequel, dan kun je afreizen naar Groningen. In het 11 januari geopende strips-, games- en animatiemuseum Storyworld draait een tentoonstelling rondom Loish. Zij is conceptartist van Horizon: Zero Dawn geweest en heeft hoofdpersonage Aloy ontworpen. In het museum zijn diverse Horizon-schetsen te zien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren