Alleen Sith en Jedi en Woke doen aan absoluten

Prachtig stukje idiotie bij Kotaku vandaag. Ja het is me wat, die Cal Kestis van Star Wars Jedi Fallen Order / Survivor die doodt gewoon dieren! Buiten het feit dat deze gedachtegang de zoveelste is in een glijdende schaal van deugen en maakbaarheidsdenken, waarbij fictie steeds vaker naast de meetlat van de realiteit wordt gelegd, laten we voor de leukigheid in universe onderzoeken of Cal Kestis zich inderdaad niet aan de Jedi-code houdt door dieren dood te maken.

Allereerst, de Jedi deugen voor geen kant. Leg ze naast de Sith, dan zijn de Sith inderdaad een stuk moordlustiger, maar dat maakt in niks dat de Jedi een betere organisatie vormen. Ze ontvoeren kinderen als ze nog zo jong zijn dat ze zich hun ouders niet eens kunnen herinneren, daarna worden ze opgevoed met een dogma om vooral van iedereen in het universum te houden, om vervolgens nooit genegenheid te mogen hebben met een ander individu. Kijk naar de katholieke kerk de afgelopen honderden jaren en je snapt direct waarom dat een slecht idee is.

De Jedi zijn bovendien enorm arrogant en denken altijd precies te weten wat goed is voor de wereld en dat maakt ze een behoorlijk schijnheilige woke organisatie. Only Sith deal in absolutes, waarna Yoda begint te roeptoeteren do or do not, there is no try. Seniele ouwe vent wat?!

Dan terug naar Cal Kestis, die dus onschuldige dieren zou vermoorden. Er bestaan helemaal geen onschuldige of schuldige dieren. Dieren hebben per definitie geen (on)schuld, het zijn dieren, die overigens bijna allemaal dieren eten, dus ook het diersoort mens. Niet hun schuld, gewoon de natuur. En mocht Cal af en toe toch een “onschuldig” dier aanvallen, het is niet gek om te bedenken dat Cal psychisch niet helemaal in orde is. Als kind zag hij zijn voogd in stukken gereten worden, om vervolgens jarenlang op een vuilnisbelt te werken, waarna zijn beste vriend voor zijn ogen vermoord werd.

Heel eerlijk, als ik Cal was geweest had ik wel meer gedaan dan een paar dieren kapot-lightsaberen, ik was sowieso compleet Sith gegaan. Ook slecht, maar wel een stuk minder schijnheilig dan de Jedi of Kotaku.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

  1.   
    Felis_Rufus's avatar

    Ik dacht hier aan een grapje, maar het is serieus een artikel over Jedi-dierenmoordenaars.

  2.   
    Petor's avatar

    @Felis_Rufus: Haha, nee dat is dus geen grap. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben zo blij met Kotaku, die mensen zijn zo ver van de werkelijkheid afgedreven dat het elke dag weer genieten is. Ik hoop dat ze nooit stoppen en nog extremer in hun opvattingen worden 🙂