Patch 1.01 voor pc-versie Horizon: Zero Dawn verschenen

Horizon: Zero Dawn is sinds kort exclusive af, want de game is op pc verschenen. Echter, een groot aantal gamers ervaart flink wat problemen met de pc-port. Ontwikkelaar Guerrilla Games werkt aan oplossingen, en uit die inspanningen vloeit nu patch 1.01, waarmee een aantal problemen zijn verholpen.

De update is aan de kleine kant, dus nog lang niet alle problemen zijn verholpen, maar het begin is gemaakt. Zo ervaren spelers dat de game al crasht bij het opstarten. Dit probleem is niet geheel opgelost, maar het aantal gevallen is wel omlaag gegaan met versie 1.01. Ook zijn er problemen verholpen als niet werkende Concentration en andere vertragende acties. Daarnaast zijn er twee problemen opgelost met betrekking tot speciale karakters in Steam- en Windows-gebruikersnamen: de Photo Mode en het opslaan van je voortgang.

Maar Guerilla Games zegt dat er nog altijd veel werk aan de winkel is. Om dat werk makkelijker te maken, zijn er ook verbeterde tools toegevoegd voor het melden van crashes. Daardoor krijgt Guerilla Games betere informatie over de oorzaak van crashes en andere problemen. Dus hoewel de patch concreet niet heel veel lijkt aan te pakken, wordt het nu wel eenvoudiger om glitches en crashes op te sporen voor volgende updates.

Check hieronder de volledige patch notes:

Crash/Hang Fixes:

Fixed an issue where the game would crash if the SteamUI didn’t initialize properly on startup.

Functionality Issue Fixes

 • Fixed an issue where Concentration and other slowdown mechanics wouldn’t work for everyone.
 • Fixed an issue where Windows/Steam profile names containing special characters would prevent some players from saving the game. We are still investigating other saved game issues as well.
 • Fixed an issue where Windows/Steam profile names containing special characters would prevent some players from saving screenshots in Photo Mode.
   
  Other Fixes

 • Added improved diagnostic data collection when submitting a crash report.
 • Fixed several backend issues.
 • Fixed a video corruption issue for specific hardware. We’re continuing to look at other hardware configurations as well.
  1.   
   MaTriXX's avatar

   *Maar Guerilla Games zegt dat er nog altijd veel werk aan de winkel is.*

   Waarom wordt zo`n game dan op zo manier released.