Over Ons

Gamersnet.nl is in 1999 ontstaan door een groep fanatieke gamers onder leiding van oprichter Joost Hofman. Daarmee was het de eerste Nederlandstalige gaming-website, die mensen nog steeds dagelijks op de hoogte houdt van de laatste nieuwtjes, (p)reviews, trailers en eigen content. Mede dankzij het succes van Cheatnow (gestopt in 2016) is Gamersnet in die tijd uitgegroeid tot een van de grootste gaming-websites van de Benelux. Dit was mede te danken aan de fanatieke community, een focus van GN en nog steeds de drijvende factor achter de website. In het jaar 2000 is Gamersnet.nl als domeinnaam geregistreerd.

In 2009 werd er een professionaliseringsslag geslagen door het eerste GN-kantoor te openen in Brummen. In dit jaar werd ook de eigen videocontent geïntroduceerd, die de basis vormde voor wat de website vandaag de dag is; kort op het nieuws met video-content ter verdieping. Altijd met een lach en een knipoog. In 2010 werd ook gestart met Gamersnet Radio, de langstlopende gaming podcast van Nederland (inmiddels omgedoopt tot Gamersnet Podcast). Ook wordt sinds 2010 jaarlijks verslag gedaan vanaf de E3 in Los Angeles en Gamescom in Keulen, alsmede vele andere game-gerelateerde evenementen in Nederland en daarbuiten.

In 2014 nam Peter Bouwman Gamersnet over, na vijf jaar lang werkzaam te zijn geweest voor de website. De focus op videocontent en social media werd nog groter. Er werd een Youtube-kanaal gestart en het kantoor verhuisde naar Bunnik en werd direct omgedoopt tot GNHQ. Met een nieuwe studio werd er nog meer videocontent gemaakt en kwam er ook een focus op tech, gadgets en gear, onder andere in de vorm van het video-item Gamersnet Gear. De Hot Koffie Show (inmiddels omgedoopt tot Stelling van de Week) bracht wekelijkse verdieping, Goeie Frag liet redacteurs antwoord geven op vragen vanuit de community en het aantal video(p)reviews groeide. Ook werden de inmiddels geliefde sketches geïntroduceerd, met Bunnik Noire, In de Shadow of War, Peter runt Gamersnet als koninkrijk (Ni No Kuni 2) en For Honor in real life als voorlopige hoogtepunten.

Gamersnet Tuktuk

Er werd breder gekeken naar nog meer manieren om Gamersnet bekender te maken, waardoor in 2015 de eerste Gamersnet Tuktuk werd geboren. De Tuktuk is een bolide op drie wielen, met negen beeldschermen en drie speelstations, waar gamers op verschillende evenementen kunnen spelen. Inmiddels hebben we twee GN Tuktuks en hebben we veel gamers mogen begroeten op onder andere Firstlook Festival, Comic Con Brussel, Elfia en The Reality.

Gamersnet Rebels

Gamersnet heeft ook een eigen eSports-team, want in 2016 ontstonden de Gamersnet Rebels, waar het niet draait om het winnen, maar om het plezier. Met de mascotte Rebby de Panda als boegbeeld hebben de GN Rebels zelfs eigen voetbalplaatjes en bezoeken ze onder andere LAN-party’s The Party in Eindhoven en The Reality in Assen. De GN Rebels zullen de komende jaren alleen maar groeien.

Wat Speelt Mijn Kind

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de vraag voor begrijpelijke game-informatie bij (groot)ouders steeg. Als antwoord daarop lanceerden we in 2017 watspeeltmijnkind.nl, onze tweede website naast Gamersnet.nl, die simpele game-informatie brengt richting een niet-gamende doelgroep. In maximaal drie alinea’s en zonder game-termen wordt daar op game-niveau omschreven wat de inhoud van verschillende games is. Altijd met liefde voor games het eerlijke verhaal.

De toekomst van Gamersnet

Gamersnet heeft in zijn lange bestaan veel versies gekend, maar V4 heeft het langst gelopen. Deze website werd in 2007 gelanceerd en heeft meer dan een decennium de hub gevormd voor onze Gamersnet-bezoekers. In 2018 is V6 gelanceerd (de omstreden vijfde versie heeft nooit het levenslicht gezien), die Gamersnet terugbracht naar de basis. In samenwerking met PSX-Sense.nl is er een website ontstaan, die ook mobiel gemakkelijk te bedienen is. Er is een nog grotere focus op het laatste nieuws, met gevarieerde video-content ter verdieping. Met de Gamersnet Podcast, Stelling van de Week, Gamersnet Gear, unboxings, sketches en video(p)reviews is Gamersnet klaar voor de toekomst. We zijn constant bezig met nieuwe functionaliteiten voor de website, zodat de leukste game-community van Nederland zich altijd thuis voelt bij Gamersnet.nl.

Gamersnet is onderdeel van Kabrio Entertainment, Rotterdam