Guerrilla Games reageert op klachten pc-versie Horizon: Zero Dawn

De reacties op de pc-versie van Horizon: Zero Dawn zijn behoorlijk verdeeld: voor de een draait de game meer dan prima, maar anderen klagen over instabiliteit, grafische glitches en lage framerates. Nu reageert ontwikkelaar Guerrilla Games op de problemen.

Het bedrijf zegt de problemen de hoogste prioriteit te vinden en bedankt spelers dan ook voor het melden van de foutjes. Ook moedigt Guerilla spelers aan om dat te blijven doen via platformen als Steam, Reddit en zijn eigen website. Met andere woorden: er wordt aan gewerkt, maar er is nog geen patch.

De problemen met de pc-port van Horizon: Zero Dawn komen als een verrassing, want de pc-versie van Death Stranding, die op dezelfde engine draait als Guerrilla’s game, werd wél heel goed ontvangen. De verwachting was dan ook dat Guerrilla, nota bene de ontwikkelaar van de Decima Engine, met minstens zo’n goeie port op de proppen zou komen.

Hoe dan ook, er komen ongetwijfeld nog een paar patches naar de Steam-versie van Horizon: Zero Dawn.

  1.   
    Patrick Meurs's avatar

    Een hoop van de grafische glitches (vooral extreme vorm van artefacting) zijn al verholpen wanneer de laatste drivers van de GPU worden geïnstalleerd. Ik schrok er aanvankelijk ook van, maar na een update van mijn GeForce Game Ready drivers was alles verholpen, op framedrops na, vandaar dat dit ook niet in de Gamersnet review van de game is opgenomen. De crashes zijn inderdaad wel jammer.