Terechte en onterechte kritiek op Metroid Prime Remastered

Het internet, een parodie op het echte leven, maar zo nu en dan wordt er daadwerkelijk hele terechte kritiek geuit. Zo ook over Metroid Prime Remastered. Maar om terechte kritiek te kunnen onderscheiden van onterechte kritiek, moeten we laatstgenoemde ook even bekijken. Die onderstaande Tweet van een ontwikkelaar van het originele Metroid Prime Remastered (via Eurogamer):

Kijk, dit is dus onterechte kritiek. Want een oud-ontwikkelaar heeft natuurlijk niks te maken met de creatieve keuzes van de ontwikkelaars van de nieuwe versie. Dit nieuwe team heeft een andere visie en dat kun je vervelend vinden, maar dat is nou eenmaal zo als mensen een product vernieuwen. Tot zover de onterechte kritiek.

Dan terechte kritiek onderstaand, van dezelfde oud-ontwikkelaar (via Kotaku)

Alle oud-ontwikkelaars worden niet genoemd in de credits, er wordt alleen een kaartje gebruikt met daarop: “gebaseerd op het werk van de ontwikkelaars van de Gamecube- en Wii-versies”.

Ja dat kun je natuurlijk niet maken, iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan die game moet natuurlijk gewoon benoemd worden en bovendien, het is een kleine moeite en niemand (behalve die oud-ontwikkelaars) die het leest. Snel even updaten dus Nintendo!

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.