Death Stranding niet langer exclusief op PlayStation 4

Death Stranding – Hideo Kojima’s mysterieuze game waar we steeds minder van beginnen te snappen – is niet langer een PlayStation 4 exclusieve titel. Via Twitter heeft Kojima Productions laten weten dat Death Stranding ook naar de pc zal komen, al moeten de pc gamers er wel beduidend langer op wachten dan de PlayStation-garde.

Kamp PlayStation mag namelijk over een ruime anderhalve week met eigen ogen aanschouwen waar Hideo Kojima de afgelopen drie jaar aan geknutseld heeft, terwijl mensen met een gaming pc er nog zeker tot de zomer van 2020 op moeten wachten. Hoewel het natuurlijk jammer is dat pc gamers er meer dan een half jaar langer op moeten wachten, moeten we ons ook even beseffen dat het erger kan. De pc-versie van Red Dead Redemption 2 laat bijvoorbeeld meer dan een jaar langer op zich wachten.

Met deze tweet wordt en passant een einde gemaakt aan de hevige speculatie die recentelijk ontstond toen Death Stranding niet langer in PlayStations pagina van exclusieve games prijkte. Via welk platform Death Stranding op de pc zal worden gedistribueerd is nog niet duidelijk, wat me doet vermoeden dat we gewoon een Steam release gaan krijgen. De comments onder de tweet laten in ieder geval al doorschemeren dat veel mensen niet op een zoveelste Epic Games Store-exclusive zitten te wachten.

 1.   
  mmx's avatar

  Eerst lees ik de revieuws die er zeker gaan komen voor dat ik deze game koop. Het is wel mooi dat hij op meerdere platformen gaat uitkomen.

 2.   
  Anoniem-294581340's avatar

  Mmx DS komt op 2 platformen uit, de PS4 en PC. Maar dat is al jaren bekend. Kojima heeft altijd al gezegd dat de game ook op PC komt. Dat is dus geen verrassing, en ik dacht eerst dat dat een jaar zou duren, nu is het 8 maanden.. Kojima is geen first party developer en de deal die hij heeft gemaakt met Sony, heeft hij die clausule laten opnemen. Maar ik haal hem op de PS4 over twee weken. Ik heb geen gaming pc, en ben dat ook niet van plan een aan te schaffen. De games die ik op playstation kan spelen maakt dat voor mij overbodig. Maar dat is persoonlijk.

 3.   
  Anoniem-605888690's avatar

  I don’t mind that. So long they don’t do it on xbox i’m happy

 4.   
  segin's avatar

  @Anoniem-605888690: I didn’t know Gamersnet also had English visitors…

 5.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Nou stel je voor dat mensen met een xbox het ook kunnen spelen. Wat een ramp zou dat zijn