Is Kojima Productions de volgende aankoop van PlayStation Studios?

Zowel Microsoft als Sony zijn de laatste tijd aardig aan het koopjesjagen en de laatstgenoemde lijkt Kojima Productions in het winkelmandje te hebben liggen. Een Resetera-gebruiker merkte recentelijk op dat de banner op de website van PlayStation Studios een tikkeltje is veranderd, iets wat PlayStation zo op het oog niet wil laten opvallen. Maar wie wat dieper in de assets van de site graaft, ziet al snel dat de afbeelding van Concrete Genie plaats heeft gemaakt voor Death Strandings Sam Bridges.

Wie nu naar de website van PlayStation Studios surft, ziet aanvankelijk geen enkele referentie naar Kojima’s laatste project. Dit is namelijk wat je nu ziet:

Nu is het niet zo dat iets er niet is, puur omdat je het niet ziet. Middels Google Chrome’s DevTools valt een website namelijk handig door te spitten, en wie in de gmedia.playstation.com-map van de site snuffelt, kan al snel de volledige afbeelding bekijken. En deze afbeelding laat net even iets meer zien, namelijk dit:

Het heeft er dus alle schijn van dat PlayStation Studios Kojima Productions aan diens portfolio heeft toegevoegd. Dit is natuurlijk niet iets wat als donderslag bij heldere hemel komt. PlayStation-baas Kim Ryan heeft pas nog laten weten dat men nog lang niet klaar is met het kopen van studios, waarvan Bungie en Jade Raymonds Haven Studios de meest recentelijke zijn. Plus, Kojima en PlayStation hebben in het verleden al aangetoond dat ze prima door één deur kunnen.

Nu is het wel zo dat Kojima Productions naar verluidt met Microsoft om de tafel heeft gezeten om een project op poten te zetten. Volgens Giantbombs Jeff Grubb was die deal tot recentelijk nog niet afgeblazen.

“As of a couple of weeks ago, the Xbox and Kojima deal was still on. This isn’t based on the information I had last year, this is more recent than that. This is still on. Does this mean that PlayStation couldn’t have acquired Kojima Productions? Not necessarily”.

Het lijkt er dus op dat het puur een kwestie van afwachten is. Als de vermoedens correct blijken te zijn – en daar lijkt het heel sterk op – dan zal PlayStation Studios niet schromen om de acquisitie te melden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren