Kopuhhhhh! En we zien wel wat het kost

Sony mist de boot als het gaat om het aankopen van nieuwe studio’s. Dat is niet erg voor een bedrijf dat al zoveel topstudio’s in de stal heeft staan, maar toch. Microsoft kocht Bethesda voor 7,5 miljard dollar en daarvoor kregen ze acht studio’s. Sony kocht Bungie voor 3,6 miljard dollar en daarvoor kregen ze… Bungie… Ja prima studio enzo, maar het lijkt erop dat je niet alleen aan de pomp en in de supermarkt last hebt van inflatie, op de gameboermarkt is er ook sprake van.

Inflatie kan verschillende redenen hebben, waarbij schaarste één van de belangrijkste is. Maar het is ook niet handig om van te voren van de daken te roeptoeteren dat je toch echt wel heel veel interesse hebt om nog meer studio’s te kopen! Jim Ryan, de baas van PlayStation, vertelde dit in de PlayStation Podcast.

“We’re in a really good place with PlayStation Studios and have been for the past few years. The critical success and the commercial success of the games that they’ve been making… that has given us permission to invest heavily in content creation.”

“We’re growing our studios organically and we’re growing through acquisition. We acquired five studios during the course of 2021, we’re in discussions with Bungie and we have more planned. This is getting us into a virtuous cycle where success begets success.”

Mocht je een gamestudio hebben, hoe klein ook, bieden begint bij 2 miljard dames en heren!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren