Gamersnet Filmhuis #17 | Blade Runner (1982)

Het is eindelijk weer tijd voor een nieuw Gamersnet Filmhuis. Michiel en Peter gaan natuurlijk weer een film kijken. Deze week bespreken we Blade Runner uit 1982 met onze eigen Rutger Hauer! En wat zijn we trots op die man.

We hebben natuurlijk voor Blade Runner een Audio Commentaar opgenomen, die te beluisteren is als je Patreon-lid bent (GN Vriend-tier en hoger). Op deze manier kun je de film bekijken met ons in je oren! Word nu lid en geniet van extra unieke content van je vrienden van Gamersnet!

Become a Patron!

Volgende week bespreken we Scary Movie!

Beluister nu de nieuwe Gamersnet Filmhuis!

Volg de Gamersnet Podcast ook via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Vriendvandeshow.nl of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende aflevering wel aan voor jouw onderwerp en/of vragen!

Beluister ook eerder afleveringen!
GN Filmhuis #16: The Prestige
GN Filmhuis #15: American Beauty
GN Filmhuis #14: The Naked Gun
GN Filmhuis #13: Sharknado
GN Filmhuis #12: Grease
GN Filmhuis #11: Assassin’s Creed
GN Filmhuis #10: Pulp Fiction
GN Filmhuis #9: V for Vendetta
GN Filmhuis #8: Robin Hood: Men in Tights
GN Filmhuis #7: Zombieland
GN Filmhuis #6: Batman (1989)
GN Filmhuis #5: The Matrix
GN Filmhuis #4: Police Academy
GN Filmhuis #3: The Goonies
GN Filmhuis #2: Mortal Kombat
GN Filmhuis #1: Flodder

 1.   
  ChielB's avatar

  Oh oh oh wat zijn we trots op onze Rutger. :p

 2.   
  rrrobin's avatar

  Jongens! Jullie hebben naar mijn mening toch wel wat van de film gemist. Het idee van de film is volgens mij dat het hebben van herinneringen iemand menselijk maakt, en stelt de vraag of het uitmaakt of dit nou echte of artificiële herinneringen zijn. Een sleutelmoment hiervan is wanneer ons Rutger de iconische ‘tears in the rain’ monoloog houdt. (Trouwens, je kan veel zeggen over zijn acteerwerk, maar het schijnt dat hij verantwoordelijk is voor het herschrijven van deze monoloog. Hij is op zijn eigen Rutger-manier toch heel belangrijk geweest voor wat de film zo iconisch maakt.)

  Volgens mij is het origamifiguurtje op het einde een eenhoorn, dezelfde eenhoorn die het hoofdpersonage in zijn droom ziet. Dit geeft de suggestie dat de blade runner zelf ook een replica is.

  Het is wel zo dat dit pas helemaal op het einde van de film allemaal in je schoot gegooid wordt. Maarja toch, sommige films hebben toch wat meer subtext dan je gemiddelde Nolan-film ;P

 3.   
  DB Ries's avatar

  Pas nu kunnen luisteren want ik had eerst mijn wekelijkse origami avondje met vrienden.

 4.   
  Felis_Rufus's avatar

  Ik moet ‘m weer eens kijken.