Gamersnet Filmhuis #11 | Assassin’s Creed

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van het Gamersnet Filmhuis, waarin we elke week een andere film bespreken! Michiel is op vakantie en dus neemt onze Patrick het twee weken over. Ditmaal bespreekt hij met Peter de film Assassin’s Creed! Is deze film echt zo’n ramp of valt het allemaal wel mee?

We hebben natuurlijk voor Assassin’s Creed een Audio Commentaar opgenomen, die te beluisteren is als je Patreon-lid bent (GN Vriend-tier en hoger). Op deze manier kun je de film bekijken met ons in je oren! Word nu lid en geniet van extra unieke content van je vrienden van Gamersnet!

Volgende week bespreken we Grease!

Beluister nu de nieuwe Gamersnet Filmhuis!

Volg de Gamersnet Podcast ook via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende aflevering wel aan voor jouw onderwerp en/of vragen!

Beluister ook eerder afleveringen!
GN Filmhuis #10: Pulp Fiction
GN Filmhuis #9: V for Vendetta
GN Filmhuis #8: Robin Hood: Men in Tights
GN Filmhuis #7: Zombieland
GN Filmhuis #6: Batman (1989)
GN Filmhuis #5: The Matrix
GN Filmhuis #4: Police Academy
GN Filmhuis #3: The Goonies
GN Filmhuis #2: Mortal Kombat
GN Filmhuis #1: Flodder

 1.   
  LightFasher's avatar

  Ik vond er destijds iig een mooie film, ik ging er dan wel vanuit dat hij al anders zou zijn dan de games. Ik zal de duim binnenkort maar weer eens kijken.

  Er waren een jaar geleden ofzo nog geruchten over een serie in samenwerking met Netflix. Ik zou het wel tof vinden als ze het verhaal van Desmond hierin gaan vertellen. Maar dan zonder dat zijn verhaal zo abrupt eindigt.

 2.   
  Petor's avatar

  @LightFasher: Ja dat zou geweldig zijn, maar ben bang dat het niet gaat gebeuren. 🙁

 3.   
  LightFasher's avatar

  @Petor:
  De serie of Dat het over Desmond zou gaan?

 4.   
  Petor's avatar

  @LightFasher: Dat het over Desmond zou gaan…

 5.   
  LightFasher's avatar

  @Petor:
  Heb ik je gelijk in. En ik ben bang dat het nog wel even gaat duren voordat we überhaupt weer iets horen over de serie.

 6.   
  DB Ries's avatar

  Voor mensen in mijn omgeving die de game niet kennen is de film niet te volgen.

 7.   
  Patrick Meurs's avatar

  @DB Ries: dat is eigenlijk ook een beetje het heetste hangijzer geweest van de AC-film. De leek kon er geen wijs uit en de fan baalde van de gemaakte keuzes.

 8.   
  mmx's avatar

  Dit vond ik ook een Goede film best de moeite waard.

 9.   
  BozeBever's avatar

  Draak van een film die maar weer pijnlijk duidelijk maakt dat niet alles wat in een game werkt valt te verfilmen. Een film is simpelweg een totaal ander medium dan een videogame en dit laat zich niet 1-op-1 vertalen. Daar waar een videospel multidimensionale entertainment is… is een film dit niet.

  Daarnaast is het te kort om een personages en een verhaallijn goed uit te lichten. Iets dat in een game-verhaal vaak wel kan. Een mini-serie zoals bijvoorbeeld bij de Witcher is gedaan, kan daarintegen weer wel… al zal je rekening moeten houden met het publiek dat het kijkt.

  Genoeg voorbeelden die pijnlijk duidelijk maken dat een game-verfilming lastig is, op de uitzondering nagelaten. Sonic en Detective Pikachu kon ik bijvoorbeeld best waarderen… maar wel echt als jeugdfilm met een flinke saus van nostalie.