Pokémon Sword en Shield zijn snelst verkopende Switch-games ooit

Pokémon Sword en Shield lieten voor release nogal wat stof opwaaien, met name doordat een groot deel van de wezens geschrapt zijn geschrapt, wat zou zijn gebeurd om elke Pokémon opnieuw te kunnen maken voor de Nintendo Switch – wat later ook nog eens niet geheel waar bleek te zijn. Desondanks zijn de games behoorlijk succesvol.

Op Twitter maakt Nintendo namelijk bekend dat Pokémon Sword en Shield samen de snelst verkopende Switch-games ooit zijn. In totaal zijn de games in de eerste week na release zes miljoen keer over de toonbank gegaan.

Maar er gaan meer indrukwekkende cijfers rond op het internet. Zo zijn Pokémon Sword en Shield in Amerika in de eerste twee dagen ruim twee miljoen keer verkocht, waarmee het een omzetrecord voor de franchise zet. Ook in Japan doet het duo het goed, ondanks de uiterst Britse setting: de verkoopcijfers van Super Smash Bros. werden afgetroefd, en de games werden ruim tweemaal zoveel verkocht als Pokémon Let’s Go.

Wel is het zo dat Pokémon Sun en Moon vaker werden verkocht dan Pokémon Sword en Shield. Dit heeft meerdere oorzaken, waaronder bijvoorbeeld het aantal verkochte exemplaren van de Nintendo 3DS, die toch nét een stukje langer op de markt is dan de Nintendo Switch.

  1.   
    SaiyanMaster's avatar

    Ik vermaak me goed met Pokemon Sword ondanks veel geschrapte Pokemons en inspiratieloze gen 8