Waarom niet alle Pokémon in Sword en Shield zitten

Het was een grote schok voor duizenden Poké-fans. De Pokédex in Pokémon Sword en Shield zal slechts regionale Pokémon bevatten. Dat wil zeggen dat alleen de wezentjes geregistreerd worden die in de games aanwezig zijn. Als voorbeeld; Sun en Moon hadden 400 Pokémon, maar je kon de ruim 800 Pokémon wel completeren door te ruilen met andere games of de Pokémon Bank. Dit zal niet meer mogelijk zijn in Sword en Shield en de games zijn daarom een gesloten systeem.

De reacties op Twitter waren niet fraai en fans zijn op zijn zachts gezegd teleurgesteld. Tijd voor de producer van de game, Junichi Masuda, om uitleg te geven en hij deed dit gisteren tijdens de E3 (via VG247):

“We knew at some point we weren’t going to be able to indefinitely keep supporting all of the Pokemon. We just found that Sword and Shield would probably be a good point to go back and reevaluate what would be the best selection of Pokemon that appeal to the widest audience while keeping into consideration the balance of the battle system.”

“The biggest reason for it is just the sheer number of Pokemon. We already have well over 800 Pokemon species, and there’s going to be more added in these games. And now that they’re on the Nintendo Switch, we’re creating it with much higher fidelity with higher quality animations. But even more than that, it’s coming down to the battle system. We’re making sure we can keep everything balanced and give all the Pokemon that appear in the games a chance to shine.”

De reden zit hem dus in het feit dat dit de eerste Pokémon-games zijn voor een grafisch krachtiger systeem als de Nintendo Switch. Dit brengt moeilijkheden met zich mee met betrekking tot de animaties en de balans, twee systemen die voor deze versies op de schop gaan. Daarnaast praat hij over een reset voor de serie, wat kan duiden op de mogelijkheid dat ze later Pokémon zullen toevoegen. De tijd zal het leren.

Wat vind jij van het feit dat je niet met alle Pokémon kunt strijden in Sword en Shield? Laat het ons weten in de reacties! Pokémon Sword en Shield verschijnen op 15 november aanstaande voor de Nintendo Switch.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren