Pokémon wordt volgend jaar 25 en gaat dat vieren

Pokémon gaat al heel wat jaartjes mee. Zoveel, zelfs, dat de volgend jaar alweer een kwart eeuw bestaat. Dat moet natuurlijk groots gevierd gaan worden, en dat is precies wat The Pokémon Company gaat doen. Hoe ze dat dan gaan vieren? Daarvoor moeten we nog even geduld hebben, maar als teaser heeft het bedrijf alvast het logo van het verjaardagsfeest vrijgegeven.

Hoewel dit dus ietwat karig nieuws is, hoeven we hooguit een paar maanden te wachten op meer informatie. The Pokémon Company wil deze ongetwijfeld van flink wat hype voorzien. Pokémon Day vindt jaarlijks plaats op 27 februari, dus dat zou natuurlijk hét moment zijn om die hype te genereren – en ook nog op zo’n moment dat men het grootste deel van 2021 een marketingcampagne kan houden waar je U tegen zegt.

Daarnaast zijn er hier en daar wel geluiden te horen van wat we wellicht (en hopelijk?) kunnen verwachten. Zo zouden er in 2021 ein-de-lijk remakes komen van Pokémon Diamond en Pearl, alsook een vervolg op de film Detective Pikachu.

De Game Awards naderen met rasse schreden, maar het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat Pokémon daar zijn opwachting maakt met nieuws. Vermoedelijk moeten we écht wachten tot 27 februari voor informatie over de plannen die The Pokémon Company allemaal in petto heeft.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren