Releasedatum Crown Tundra-uitbreiding voor Pokémon Sword & Shield onthuld

Vandaag was er een update-uitzending met nieuwe informatie over de Expansion Pass voor Pokémon Sword en Shield. De grootste onthulling was de releasedatum van de The Crown Tundra-uitbreiding: 23 oktober aanstaande. Sommige trailers zeggen overigens dat het 22 oktober is, maar om wat voor reden dan ook kunnen we in onder meer Nederland pas de dag daarna met The Crown Tundra aan de slag.

Ook kregen we wat informatie over wát we in deze DLC zou eigenlijk gaan doen. Spelers gaan de titulaire Crown Tundra verkennen, alwaar we nieuwe Pokémon gaan ontmoeten en nieuwe avonturen gaan beleven nadat je Peony ontmoet. Hij benoemt je tot Expedition Chief, en vraagt je om het besneeuwde Wild Area te verkennen. Er wachten tal van nieuwe Max Raid Battles, en ook veel legendarische Pokémon uit eerdere games vertoeven in dit gebied. Sterker nog, elke legendarische Pokémon uit de main-line titels tot nu toe is in de Crown Tundra te vangen, waarvan sommige in speciale Galar-vorm verschijnen.

En daar houdt het niet mee op. Na je avonturen op de Crown Tundra kun je namelijk deelnemen aan het Galarian Star Tournament. Hierin vorm je een team met een van de trainers die je in de Galar-regio (inclusief uitbreidingen) bent tegengekomen, en ga je de strijd aan tegen andere koppels. Volgens de aankondiging kun je op deze manier nieuwe kanten van deze personages leren kennen.

In november verschijnt er tevens een complete editie van Pokémon Sword en Pokémon Shield, die ook de Expansion Pass bevat. Om de release van The Crown Tundra te vieren, geeft The Pokémon Company ons tot slot acht speciale versies van Pikachu, namelijk met de verschillende petjes die Ash Ketchum in de animatieserie draagt. Hiervoor moet je een code verzilveren, die verspreid over het internet worden vrijgegeven. De eerste (P1KACHUGET) geeft je een Pikachu met de pet die Ash in de Kanto-regio droeg. Op de website van Pokémon zijn alle vrijgegeven codes op een rijtje gezet.

Zoals gezegd verschijnt The Crown Tundra op 23 oktober voor Pokémon Sword en Shield. Check hieronder de trailer.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren