Expansion Pass aangekondigd voor Pokémon Sword en Shield

Op de aangekondigde Pokémon Direct heeft Nintendo een Expansion Pass aangekondigd voor Pokémon Sword en Shield, waarin we meer avonturen gaan beleven in de Galar-regio. In de trailer kregen we onder meer nieuwe Galarian-varianten te zien van bekende Pokémon, Slowpoke in het bijzonder.

Ook lijkt het erop dat de incomplete Pokédex wat wordt aangevuld. Onder meer de starter-Pokémon uit Pokémon Red en Blue waren te zien, alsook de legendarische Regirock, onder andere wezens. Van Venusaur was zelfs Gigantamax-vorm te zien. Later in de stream werd bevestigd dat er nieuwe Pokémon naar Pokémon Sword en Shield komen voor bezitters van de Expansion Pass.

De Expansion Pass bestaat uit twee uitbreidingen, genoemd naar de gebieden waar ze zich afspelen: Isle of Armor en The Crown Tundra. Allereerst de eerste expansion: Isle of Armor verschijnt in juni 2020. Deze DLC richt zich op groei en begint in een soort dojo. Afhankelijk van de versie die je hebt, krijg je tevens te maken met een nieuwe rivaal: in Pokémon Sword krijg je het aan de stok met Klara en haar Poison-types, waar je het in Pokémon Shield opneemt tegen de psychische Avery.

Ook voegt Isle of Armor een nieuwe legendarische Pokémoon toe: Kubfu, die kan evolueren in Urshifu. Deze komt na je training in de dojo met je mee op avontuur en heeft een unieke twist: hij kan evolueren in twee verschillende types. Urshifu kan Fighting/Dark zijn, maar ook Fighting/Water. Elke vorm heeft zijn eigen Gigantamax-vorm en G-Max-aanval. En over legendarische Pokémon gesproken: ook Articuno, Zapdos en Moltres uit Kanto krijgen hun Galarian-vormen in Isle of Armor.

Dan The Crown Tundra, dat zich afspeelt in de ijskoude toendra van Galar. Deze uitbreiding richt zich op verkenning en daagt je dan ook uit om vooral elk uithoekje te bekijken. Net als Isle of Armor voegt ook de tweede expansion nieuwe Pokémon uit eerdere generaties toe, waarmee het totaal op ruim 200 nieuwe wezens komt.

Ook komt de legendarisch Calyrex naar Galar in The Crown Tundra, van het Psychic- en Grass-type. Maar het tweede DLC-pakket voegt ook een gloednieuwe co-op-modus toe, waarin je samen met een vriend of vriendin de ondergrondse gebieden van Galar kunt verkennen. In deze modus zijn tevens legendarische Pokémon uit het verleden te vinden, waarbij we Regirock dus al voorbij hebben zien komen.

Beide nieuwe gebieden hebben tevens wat gemeen: ze volgen hetzelfde concept als de Wild Area, waar we in onze review zo over te spreken waren. Het zijn dus beide open werelden waarin je de camera (tot op zekere hoogte) vrij kunt draaien, zodat je alles in je kunt opnemen.

Vandaag verschijnt er een gratis update waarin je al toegang krijgt tot Galarian Slowpoke. Maar natuurlijk is er een catch: als je wilt dat je Slowpoke evolueert, moet je aan de expansion pass. Galarian Slowbro is namelijk alleen te krijgen via een item uit Isle of Armor, waar Slowking exclusief uit je Slowpoke komt middels een item dat in The Crown Tundra te vinden is.

Uiteraard zijn er ook ongetwijfeld mensen die niet zitten te wachten op uitbreidingen, maar die tóch profijt willen hebben van bijvoorbeeld de Pokémon die worden toegevoegd aan Pokémon Sword en Shield. Voor hen is er semi-goed nieuws: via externe kanalen kun je Pokémon als Calyrex naar je games halen. Met andere woorden, je kunt met je vrienden ruilen voor deze wezens, of je kunt ze via Pokémon Home importeren als je ze daar (op wat voor manier dan ook) hebt verkregen.

De Expansion Pass voor Pokémon Sword en Shield is later vandaag te pre-orderen. Isle of Armor verschijnt in juni en The Crown Tundra wordt verwacht in het najaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren