Cheaters in Pokémon Sword & Shield worden verbannen

Steeds meer games die eigenlijk singleplayer zijn, krijgen tegenwoordig ook online componenten. Ook Pokémon Sword & Shield zijn daarop geen uitzondering, en ook deze online activiteiten worden geteisterd door valsspelers die bijvoorbeeld hun savegame aanpassen. The Pokémon Company heeft aangekondigd dat het maatregelen gaat nemen tegen deze snode luiden, veelal door middel van verbanning van de online componenten.

Het gaat overigens niet alleen om cheaters in Pokémon Sword & Shield, maar ook om gebruikers van Pokémon Home die deze dienst op valse wijze gebruiken. Het valsspelen leidt ertoe dat bepaalde apps en online onderdelen van Pokémon Sword & Shield niet meer naar behoren werken, dus ook andere spelers worden getroffen. Daarom is de nieuwe ban wave aangekondigd.

Iedereen die een klap van de banhamer krijgt, kan niet meer bij de online gameplay van Pokémon Sword & Shield. Ook kunnen ze niet meer ruilen en kunnen ze geen gebruik meer maken van Pokémon Home. Omdat het aanpassen van je save-bestanden tegen de gebruiksvoorwaarden indruist, krijgen bannelingen geen cent van hun betaalde geld terug, of dat nu de aanschafkosten van de Switch-game zijn of abonnementskosten voor Pokémon Home.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  En terecht dat je spel naar jou aanpassing wil doen prima, maar doe dat offline zodat andere er geen last van hebben.

 2.   
  Anoniem-177740141's avatar

  @Rijstekorrel:

  Zo was het ook bedoeld vroeger. Maar helaas door online functies zijn die gehacked Pokemon niet te onderscheiden van echt. Maar als ik het zo goed begrijp gaan ze alleen aangepaste save data verbannen. Dus als jij gewoon een aantal gehackte Pokemon heb gekregen door bijvoorbeeld GTS of Wonder Trade wordt je niet gebanned? Het gaat echt om het aanpassen van je save file zoals je boxen aanpassen in programma’s? Ik denk namelijk dat iedereen wel een keer een gehackte Pokemon heeft gekregen vroeger zoals en legendarische Pokemon met perfect stats en shiny. Wat natuurlijk bijna onmogelijk was in oude spellen.