Knipperen wordt bestraft in nieuwe horrorgame

Horrorgames, je houdt er van of je haat ze. Persoonlijk vind ik het veel te eng, maar zo nu en dan doe ik stoer en kijk ik een enge film met een vriend. In het donker natuurlijk, want dan kan hij niet zien dat ik stiekem heel vaak mijn ogen sluit om te ontsnappen uit de TOTALE PANIEKANGST!!!!!!1!

Nog een paar dagen en ook hier valt PSVR2 op de mat en dat apparaat lijkt nogal t̶y̶f̶u̶s̶d̶u̶u̶r̶ revolutionair te gaan worden. Buiten de geweldige graphics en immersieve ervaring die dat ding op moet gaan leveren (als je de kenners mag geloven), weet ontwikkelaar Supermassive Games het allemaal nog een tandje enger te maken. Hun game Switchback VR volgt namelijk precies wat je ogen doen en dat heeft direct invloed op de gameplay.

Als voorbeeld wordt een bepaalde tegenstander genoemd die steeds een stapje dichterbij komt, telkens als je knippert met je ogen (via Kotaku).

“We can see if you’re blinking, or […] where you’re looking at. So these enemies, the mannequins, […] they only move when you blink. So, if you start blinking, they keep changing positions, getting closer, [multiplying], maybe activating and attacking you. So if you can keep your eyes open, maybe you’ll be safe?”

Hou op met me hoor, mij niet bellen! Ja, het is een fantastische innovatie, maar dingen kunnen ook gewoon té eng worden, want ontsnappen is straks helemaal niet meer mogelijk. Ja, de game niet spelen, wat ik dan ook met liefde ga doen, de game niet spelen. We horen graag hoe de ervaringen zijn van anderen, als ze straks de Staatsloterij hebben gewonnen en PSVR2 kunnen betalen!

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.

 1.   
  rolf1977's avatar

  Die van mij moet ook woensdag (als het goed is) binnenkomen… ben zo ontzettend hyped!
  Ook Switchback is day one voor mij. Het vorige deel op de PSVR 1 was ook heel leuk (en niet eens heel eng hoor).
  Kijk er erg naar uit!

 2.   
  Anoniem-1539885845's avatar

  Zoals jouw moeder vroeger altijd al zei; ’t is niet echt hè’.

 3.   
  Petor's avatar

  @Anoniem-1539885845: Klopt! Kan het toch niet helpen met horror….