Na #ThankYouGameFreak komt #GameFreakLied

Het regent lekkages rondom Pokémon Sword en Shield, en met elk lek lijken fans kwader te worden. Eerder lekte al enkele Pokémon en zelfs het overgebleven gedeelte van de Pokédex lekte uit. Daar waren fans al niet blij mee, maar de redenering was dat op deze manier betere kwaliteit kon worden gewaarborgd voor de Pokémon-modellen die wél in de games zitten.

Echter, nu blijkt dat het ook daar tegenvalt. Dataminers hebben namelijk de modellen uit de Nintendo Switch-games vergeleken met die uit de 3DS-spellen, en het aantal polygonen verschilt nauwelijks of zelfs helemaal niet. Op Reddit bevestigt een dataminer dat sommige 3D-modellen rechtsstreeks uit bijvoorbeeld Pokémon Sun en Moon komen.

Op sociale media zijn fans natuurlijk niet blij. Ruim de helft van alle Pokémon, waaronder veel starters en legendarische exemplaren, zijn geschrapt omdat dat betere modellen en animaties zou opleveren – die nu dus helemaal niet tot stand lijken te zijn gekomen. Daarom gaat, na de hashtag #ThankYouGameFreak van vorige week, nu de hashtag #GameFreakLied viraal op het internet.

Pokémon Sword en Shield verschijnen op 15 november voor de Nintendo Switch.

  1.   
    fantasyfreak's avatar

    Snap dat het niet helemaal fair is, maar wat irriteer ik mij de laatste tijd toch aan dit soort groepen gamers. Zoveel gezeik en dit soort acties…

  2.   
    Anoniem-1906711015's avatar

    @fantasyfreak: zo te zien geen fan van pokemon? Ik begrijp al deze “zeikende” fans wel aangezien het echt heel erg jammer is dat gamefreak belooft om hun game te verbeteren en het vervolgens niet blijken te doen.