Bekijk hier de volledige uitzending van The Game Awards 2018 terug!

Ieder jaar weer een viering voor de gamer: The Game Awards. Vannacht rond 02:30 uur brak de live-uitzending van het prijzengala weer los, en ook dit jaar beloofde dat weer een showtje van jewelste te worden. Niet voor niets groeit de productiewaarde van jaar tot jaar, en daarmee leek ook de hoeveelheid grote game-aankondigingen steevast te groeien…

 

Wat kon/kan ik verwachten van The Game Awards?

Naast publieks- en juryprijzen voor de grootste games van het afgelopen jaar, staan The Game Awards meer en meer bekend om de show daaromheen. Gedurende de afgelopen jaren bleek het aandeel écht aankondigingen alsmaar groter te worden, met dit jaar verreweg de meeste anticipatie voor precies die segmenten in de liveshow.

Zo deden eerder deze week al de geruchten over een mogelijke Dragon Age 4, een compleet nieuwe Far Cry en zelfs de terugkeer van Crash Team Racing. En hoewel lang niet alles volledig waarheidsgetrouw is gebleken, stond de uitzending bol van grote aankondigingen.

Naast gloednieuwe trailers en vele prijzen waren The Game Awards 2018 ook rijkelijk gevuld met muzikale intermezzo’s (van bijvoorbeeld legendarisch dirigent Hans Zimmer) en voordrachten van verschillende sprekers. Daaronder vallen bekenden binnen de game-industrie (zoals Josef “Fuck the Oscars” Fares), maar ook een handvol acteurs en andere grote figuren uit het internationale medialandschap.

 

Hoe had ik The Game Awards 2018 live kunnen volgen?

The Game Awards 2018 waren te volgen op vrijwel elk denkbaar platform. Primair zijn daar de YouTube-livestream (in 4K, voor de liefhebber), een uitzending op het officiële Twitch-kanaal en zelfs Microsofts eigen concurrentie, Mixer.

Daarnaast was het, in veel gevallen, ook mogelijk The Game Awards 2018 te volgen op je eigen gameconsole of distributieplatform, zoals Steam of het hoofdmenu van je PlayStation 4 of Xbox One. Switch-gamers moesten per definitie uitwijken naar de nieuwe YouTube-applicatie op hun console.

The Game Awards 2018 trapte af rond 02:30 uur in de nacht, Nederlandse tijd, en duurde tot bijna 06:00 ’s ochtends.

 

Geef me gewoon de complete uitzending!

Rustig aan, makker. Hieronder vind je simpelweg de YouTube-stream terug, voor een paar uur subliem prijzengala. Veel kijkplezier alvast!

 

Ik wil gewoon een overzicht van al het grote nieuws…

Geen probleem; Gamersnet stond de hele nacht klaar voor je. Een flink deel van onze redactie keek The Game Awards 2018 aandachtig mee en deed volop verslag van de grootste aankondigingen.

Al het nieuws, de trailers en andere opmerkelijke momenten die plaatsvonden tijdens de uitzending, vind je hieronder terug…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren