Ashen onverwachts uitgekomen op Xbox One en pc

Een verrassing, dat zeker, maar wel een welkome: Ashen is per direct verschenen op Xbox One en pc. Dat werd vandaag officieel uit de doeken gedaan op het The Game Awards 2018 prijzengala.

Opvallend genoeg lijkt de release van de Souls-esque game Steam compleet te passeren, maar wél de Epic Games Store en Microsoft Store aan te doen. De game kost daar een 39,99 euro, maar is ook meteen inbegrepen als in de catalogus van de Xbox Game Pass, die tijdelijk maar één euro kost voor een maand.

Hoewel het plot en de precieze setting van Ashen zich enigszins in mysterie laat hullen, weten we wél dat Ashen een sfeervolle actie-RPG is met een vrij unieke vorm van dynamische co-op.

Gamers spelen voornamelijk in hun eigen instance, maar kunnen bij elkaar op bezoek komen en verschillende dungeons coöperatief uitpluizen, met alle unieke beloningen van dien.

Meer weten over het mysterieuze avontuur van het Nieuw-Zeelandse A44 Games (voorheen Aurora44) en Annapurna Interactive? Lees ook onze uitgebreide Ashen preview van afgelopen Gamescom voor meer hands-on ervaringen met de veelbelovende indie-titel…

 1.   
  mattioza's avatar

  De eerste (aangekochte) grote vis voor de Epic Games Store is een feit. En nu afwachten of de verkopen tegenvallen of niet, ben wel benieuwd.

 2.   
  MaTriXX's avatar

  Heb me 14 dagen trail voor deze game geactiveerd en paar uur gespeeld en de game gekocht, toppertje.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ik heb het niet zo op cell shading games maar krijg deze toch gratis van mijn leverancier dus ik ga kijken of het lekker speelt