Hulde aan Hogwarts Legacy! Geen DLC-plannen

Hogwarts Legacy bewijst maar weer eens dat een open wereld-game daadwerkelijk vermakelijk kan zijn. Op dit moment ben ik zelfs té verslaafd aan het spel om aan een review toe te komen, wellicht dat die volgende week ergens verschijnt. Met de game heeft ontwikkelaar Avalanche Software zich in één klap tot ongekende hoogte ge-wingardium leviosa’t.

Want ga er maar aan staan, je hebt een groep fans die de game wil cancellen en bovendien ben je voornamelijk bekend van Disney Infinity en Cars 3: Vol gas voor de winst. Dan kom je vervolgens met één van de meest charmante spellen van de afgelopen jaren, met een combat die constant leuk blijft. En natuurlijk, je bent een massamoordenaar in het spel, en een dief, en een vrijheidsberover van het plaatselijke wild, maar ongeveer alles in Hogwarts Legacy is leuk en dat is knap in een industrie die wat open wereld-games betreft totaal de kwijt weg is.

Alsof ze nog niet goed genoeg bezig zijn, heeft de ontwikkelaar nu laten weten dat er géén plannen zijn voor DLC (via VGC).

“We’ve been really heads down bringing [Hogwarts Legacy] to life, so at the moment, there are no current plans for DLC.”

Natuurlijk kan het zijn dat ze inmiddels wel nadenken over extra betaalde content, maar in de basis is er tijdens de ontwikkeling dus niet nagedacht over DLC. Dat zou bij bijvoorbeeld een Ubisoft ondenkbaar zijn; daar wordt tijdens de eerste vergadering al bedacht hoe men een game als Assassin’s Creed Valhalla in zoveel mogelijk kleine stukjes kan knippen. Niet dat die game klein is; want na tientallen uren inwisselbare gameplay, ben je nog steeds niet op de helft, om vervolgens “getrakteerd” te worden op avonturen in Ierland, Parijs en een mythologische wereld, iets wat overigens totaal niet in het DNA (haha) van Assassin’s Creed past. Ja je gebruikt science fiction om in de huid van je voorvaderen te kruipen, maar daarna was het ooit in vroeger dagen de bedoeling om een redelijk historisch accuraat beeld te schetsen van de tijd waarin je je bevindt.

Maar goed lang verhaal lang, het gevolg is dus dat Assassin’s Creed Valhalla helemaal geen zestig of zeventig euro kost (ja inmiddels 20), maar een complete editie kent (nog steeds) met een “waarde” van 140 piek. Geen geld eigenlijk hé, want dan heb je wel de season pass en het premium startpakket erbij hé, geen geld eigenlijk voor een bootje en een kekke speer. Maar wees niet bang, de game is zo onuitstaanbaar lang dat je het proces nog wel even kunt versnellen met behulp van Helix-punten, die zitten dan weer niet bij de COMPLETE EDITIE, want stel je voor dat je voor bijna een kwart PSVR2 hulp krijgt om een beetje sneller dan vierhonderd uur door dat schijtspel heen te karren!!!!!1!!1!

Dus. Koop Hogwarts Legacy.

 1.   
  RLXTR's avatar

  Goed punt. En fijn om te zien dat Hogward zo goed ontvangen is. Maar waarom zou je ke pijlen zo exclusief op AC Valhalla richten? (Wat ik, als je het idee dat je die game ooit uit zou moeten spelen eenmaal los hebt gelaten, nog best een vermakelijke game vindt.)
  Ik denk zelf bij een game in stukjes opknippen, om later bepaalde mechanics en mogelijkheden als revolutionaire vernieuwingen middels DLC te slijten, toch vooral aan nijvoorbeeld The Sims of Civilization.

 2.   
  Petor's avatar

  @RLXTR: Hey hey! Ik vind uitvergroten een leuke stijlvorm en dan is het wel fijn als je één game uitkiest en die dan even wat dieper “behandeld”, had ook andere games kunnen noemen en dat zal ook zeker wel een keer gebeuren. Sims is inderdaad een puik voorbeeld!

 3.   
  MaestroRahl's avatar

  Hallo Peter! Ik weet dat jij niet zo groot fan bent van de Harry Potter films. Dus best verrassend dat je Hogwarts Legacy zo leuk vindt! Hoe komt dat zo?

  Ik vind het nog steeds een beetje jammer dat jullie met de podcast “begonnen” zijn aan deel 8, zonder alle voorgaande delen te kijken. Dan mis je nogal wat context, hè. Volgens mij zei Michiel zelfs nog ‘oh en die vrouw wordt niet eens voorgesteld,ik weet niet wie dat is!’, wat nogal logisch is bij deel 8… Ik had gehoopt dat jullie het echt een kans zouden geven en gewoon bij het begin zouden beginnen. Maar ik wacht met smart op de volgende Gamersnet Filmhuis-aflevering (waar blijft Avatar: The Way of Water, na het zien van Avatar?!). En zit de reguliere podcast er nog in of is dat helemaal gecanceld?

  Kus Steven

 4.   
  Petor's avatar

  @MaestroRahl: Hey Steven! Bedankt voor je lieve reactie! Je hebt gelijk, ik ben geen groot fan van Harry Potter en hoewel Michiel niet alle films heeft gezien (geloof ik), heb ik dat wel degelijk hoor! Was een verplichting van een vriend van me dus we hebben ze samen allemaal gezien.

  Geen fan. Al vind ik de films wel leuker worden in latere delen. Dat gezegd hebbende, waar ik de charme van de films wel zie, vind ik het daar vaak een beetje cringy en in de game totaal niet. Alles ademt sfeer en is charmant in Hogwarts, vermaak me prima, sterker nog, behoorlijk verslaafd :-).

  Over het filmhuis, ik was inderdaad een paar weken in Caribisch Nederland en deze week werd ook lastig, we nemen op maandag op en ik had gisteren een paar boekingen vanwege carnaval! Alaaf! Of we naar The Way of Water gaan, geen idee, ik zal het eens opperen bij Michiel.

  Over de podcast, er zijn plannen, zoals je ook gezien hebt; er wordt weer content geplaatst. Hoe en wanneer is mij nog niet helemaal duidelijk, maar er wordt aan gewerkt!

  Dusssss…

  XXX!

 5.   
  Petor's avatar

  @MaestroRahl: Oh en even een update op de vraag: gaan jullie Avatar 2 in de bios bekijken voor het filmhuis. Ik quote Michiel even:

  “Al gezien. Nog aan het bijkomen daarvan (kots-emoji). Precies wat je zou verwachten. Visueel prachtig, 3D nice (geen must), maar qua verhaal is het echt zo ontzettend kut. Heel slap, voorspelbaar, nog minder diepgang dan bij eerste deel.”

  Ik vermoed van niet dus…

 6.   
  MaestroRahl's avatar

  @Petor:

  Wat een heerlijke reactie van Michiel weer. Ik kan niet wachten tot hij er te zijner tijd over los gaat in de podcast!

  Ik heb wel behoorlijk nostalgische gevoelens bij de Hogwarts franchise. Ik kom uit 1992, dus dan maak je dat (en The Lord of the Rings!) volop mee. Ook ik geef toe dat de eerdere films best kut zijn en het uiteindelijk allemaal geen topkwaliteit is. Maar het blijft een interessant universum en ik hoop dat men er nog lang niet klaar mee is. Alleen stop met die fabelachtige kutdieren, want dat zijn echt belabberde films!!