Bronnen: EU gaat toestemming geven overname Activision

Wie heeft Phil Spencer, de grote baas van Xbox, met een grote kussensloop vol cash zien rondsluipen in Brussel? Bronnen bij Reuters zeggen te weten dat de Europese Unie toestemming gaat geven aan Microsoft om Activision over te nemen. Amerika heeft grote multinationals nooit een strobreed in de weg gelegd, de EU zou veel strenger zijn. Want zou Microsoft niet te machtig worden (ja.) en zou Call of Duty uiteindelijk niet gebruikt worden om Sony te dwingen Xbox Game Pass op PlayStation toe te laten (ja.)?

Nou ja toch niet dus, mits de geruchten waar zijn (ja.).

En nu is er nog maar één land die dwars kan liggen. En dwars liggen, dat is iets waar een klein eiland goed in kan zijn, want eerder stelde het Verenigd Koninkrijk voor om de overname door te laten gaan, mits Call of Duty aan een derde partij verkocht zou worden.

En nu kun je denken, het VK gaat dit nu echt niet meer tegenhouden (nee.), maar die Britten zijn een halsstarrig volkje hoor Microsoft!

 1.   
  Anoniem-1591189621's avatar

  Sony is nog altijd de grootste game publisher (Japan) gevolgd door Tencent (China) en Nintendo (Japan). Microsoft staat nog altijd als 4de plek, en mensen klagen over Microsoft terwijl Sony meer exclusieve games heeft. Ze brengen sinds kort PC games uit van oudere games, terwijl Microsoft dit al veel langer doet.

  De reden voor de goedkeuring is gekomen nadat Microsoft een contract met Nintedo heeft getekend voor de komende tien jaar. Microsoft heeft ook een contract proberen te tekenen met Sony, maar Sony heeft dit geweigerd.

 2.   
  Anoniem-254645718's avatar

  Als de CMA de overname afkeurd al de EU volgen. MS heeft zich flink in de vingers gesneden met al het flipfloppen wat ze hebben gedaan. De CMA gaat de overname niet goed keuren, dat is voor 90% zeker. Waarom heeft MS de voorwaarden voor Sony niet openbaar en zwart gemaakt? en waarom heeft Sony na het voorstel van MS gezegd dat ze het 100% afkeuren
  Als het uitziet als stront en het ruikt naar stront is het stront. Fuck MS….