Charmeoffensief Microsoft, CoD tien jaar (!) naar Nintendo

Het wordt steeds heter onder de voeten van Microsoft, want zo vanzelfsprekend is die overname van Activision niet meer. Want wordt Microsoft daarmee niet een té grote speler (ja) en zal Call of Duty wel voor altijd beschikbaar blijven voor bijvoorbeeld PlayStation-gamers (nee). Met name de Europese Unie en de Britse autoriteiten hebben veel vragen en aanstaande donderdag mag Microsoft dan op bezoek bij de EU om veel van die vragen te beantwoorden (via VGC).

Nou, op één van die vragen kan Microsoft nu een positief antwoord geven, want Nintendo krijgt de komende tien jaar gegarandeerd Call of Duty-games. Maar wacht, zitten Nintendo-gebruikers daar eigenlijk wel op te wachten (nee)?

Als we de geschiedenis van de franchise op het lieve Nintendo-platform bekijken dan is Call of Duty eigenlijk altijd te zwaar bevonden voor de specificaties van Nintendo-systemen. Een paar amateur-versies op de Wii met geforceerde Wii-Motion-functionaliteiten (Reflex!) en Black Ops 2 en Ghosts die in afgeslankte vorm op de Wii U verschenen.

Hoe ze de huidige Call of Duty-games op een Switch gaan toveren is maar de vraag, het zou via streaming natuurlijk wel kunnen. Daarbij moet wel gezegd worden dat tien jaar wel écht een hele lange tijd is, want is Call of Duty over een decennium nog wel relevant genoeg om als system-seller bestempeld te worden.

Voor Nintendo is het mooi, zij hadden geen CoD op hun systemen meer, dat krijgen ze de komende jaren wel. Sony zal niet bij het kruisje tekenen bij een nieuwe deal van vijf of zelfs tien jaar. Stel je voor dat Call of Duty zo groot blijft, dan zal er na het verlopen van die deal geen Call of Duty meer op PlayStation verschijnen, in ieder geval zeker niet zonder Xbox Game Pass-app op het systeem. Word vervolgd!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren