Suicide Squad wordt Suicide Service

Controverse alom, vanwege een inmiddels verwijderde screenshot van Suicide Squad: Kill the Justice League. Dat de afbeelding inmiddels overal is verwijderd, dat zegt genoeg, want de inhoud ervan is niet mals. Zes (6! Six! Sechs! 六つ!) verschillende soorten ingame valuta en duidelijke verwijzingen naar een battle pass. En natuurlijk zijn er zat media die het opnemen voor ontwikkelaar Rocksteady Studios; ze hebben immers de fantastische Arkham-games gemaakt, maar als de bazen bij Warner Bros. zeggen dat je een bepaalde richting op moet, dan moet je dat.

Na de release van Batman Arkham Knight (2015) is de studio begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe game. Al snel kwamen de geruchten op gang dat ze aan een Superman-game zouden werken. Maar na 2016 kwam 2017 en al snel kwamen PUBG, Fortnite, Apex Legends, Destiny 2 e.v.a. om de hoek kijken. En natuurlijk moest Rocksteady de plannen wijzigen naar “iets anders”. Superman werd geannuleerd, want men wilde “iets” met meerdere personages, want dan kun je nóg meer cosmetische variabelen toevoegen. “Iets” met coöperatieve gameplay. “Iets” met online. “Iets” met battle passes. “Iets” waar we inmiddels he-le-maal moe van zijn, maar ja, in die tijd was het hip en happening.

En het is toch eigenlijk van de zotte dat een studio die drie fantastische Arkham-games heeft neergezet, nog steeds creatief gemuilkorfd kan worden door de mannen in pakken van het hoofdkantoor? Dat de studio dan nog steeds niet het gewicht heeft om gewoon te kunnen zeggen: “dikke doei, ons niet bellen, wij willen Superman maken, bel Ubisoft maar als je inwisselbare gameplay wilt met muntjes en battlepasses en betaalde versneltrucs”.

Hoe vet de inmiddels getoonde cutscenes ook zijn (want dat zijn ze), een spel in de geest van de Arkham-games kán simpelweg niet samen gaan met zes verschillende ingame valuta. En natuurlijk gaan we het spelen en als ik het mis heb dat zal ik dat met liefde rectificeren (met liefde, want dan wordt het misschien goede game), maar geloof me nou maar: Suicide Squad wordt Suicide Service

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.