Update #24 brengt winterlevel Vikendi naar PUBG’s testservers

Nóg een mooie onthulling van The Game Awards 2018: het plotselinge verschijnen van Vikendi, het winterse level voor PlayerUnknown’s Battlegrounds. De vierde omgeving werd al lang geteased en zelfs gevonden door dataminers, maar is met ingang van Update #24 dan daadwerkelijk in testfase getreden.

Middels de publieke testservers van PUBG op pc is Vikendi vanaf afgelopen nacht uit te proberen. Vanaf 19 december gaat het level dan echt live op pc, met een release voor de Xbox One- en PlayStation 4-versies gevolgd in januari 2019.

Vikendi is een 6×6 grootte map, die precies tussen levels als Erangel en Sanhok hangt. Het krimpen van de speelcirkel is zo afgesteld dat de eerste fase van het spel wat sneller verloopt, maar de inkrimping later minder drastisch is. Dit zou, volgens ontwikkelaar PUBG Corporation, meer mogelijkheid tot tactiek bieden.

Tactisch handelen staat sowieso hoog in het vaandel op Vikendi, want jawel; in de sneeuw zie je natuurlijk de voetstappen van je medemens. Door niet alleen goed te luisteren, maar ook de grond in de gaten te houden, tref je misschien sneller een nietsvermoedende tegenpartij…

Ook wat betreft gereedschap brengt Vikendi een paar nieuwigheden. Zo rol je in stijl het level in met de unieke sneeuwscooter, maar moet ook het G36C-machinegeweer een unicum zijn voor de winterse omgeving.

Daarnaast kunnen spelers vriendschappelijk een aantal sneeuwballen naar elkaar gooien, terwijl ze wachten op het begin van de volgende speelronde op Vikendi.

Mocht Vikendi niet je ding zijn, weet dan dat Update #24 ook wat andere verbeteringen voor PUBG meeneemt. Zo implementeerden de ontwikkelaars ook een robuuste Replay Editor, waarmee je een filmische draai aan je beste (of slechtste) PUBG-momentjes kunt geven.

  1.   
    LennartvA's avatar

    Heel gaaf! Nu alleen nog een nachtmodus..