Download nu YouTube op je Nintendo Switch

De vermoedens die we eerder deze week oppakten, waren blijkbaar goed gevestigd. Jawel, vandaag is dan toch een officiële YouTube-app gelanceerd op Nintendo Switch.

Het stukje software is vanaf nu gratis binnen te halen via de Nintendo eShop. Actieve Switch-gebruikers zullen hoogstwaarschijnlijk ook zien dat hun vergrendelscherm al meteen een mooie promotie voor de veelgevraagde app afbeeldt. Deze kan gebruikt worden om direct naar de download af te reizen.

YouTube op de Nintendo Switch ondersteunt bijna alle functies die je kan verwachten van het videoplatform. Switch-gebruikers kunnen aanmelden met hun eigen kanalen, door video’s browsen en zelfs livestreams op YouTube interactief bekijken.

Wat jij? Komt de Nintendo Switch stiekem veel te laat met software als deze, of is het geen schande dat Nintendo allereerst een focus op games wilde leggen?

Hoe je het ook wendt of keert, de verschijning van YouTube op Nintendo’s draagbare console kan een veelbetekenende zijn. Voor Europeanen is dit, zo om en nabij, de eerste non-gaming gerelateerde applicatie op de Switch. Het zal velen ongetwijfeld af doen vragen hoe lang het nog duurt voordat andere platformen, zoals Netflix en Twitch, ook richting de hybride handheld komen…

 1.   
  LuniLuka's avatar

  hier ga ik zeker gebruik van maken ! hopelijk kunnen we binnenkort ook een netflix app verwachten.

 2.   
  Dedsec's avatar

  Wat zou het toch mooi zijn als elke console of monitor apps heeft als Ziggo Go Uitzending gemist RTL XL KIJK Videoland Netflix en Youtube.

  Ben nog steeds blij dat de XBOX ONE in mederland ook radio apps heeft voor onder het game, want de PS4 doet dat niet in Nederland, en Nintendo ook niet denk.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Heel fijn dat we eindelijk een YouTube-app zien op Nintendo Switch (prima scherm + lekker mobiel = mooi), maar ik snap niet waarom de app wél touch controls heeft, maar ze nul intuïtief toepast…

  Hoop dat dit snel iets smartphone-achtiger kan worden én meteen ingebakken kan worden in de ongetwijfeld nog aanstaande Netflix en Twitch apps.