Nintendo Switch deze week mogelijk voorzien van YouTube-app

Een vindingrijk apparaatje vol fantastische games, maar weliswaar nog zonder het meest basale aanbod aan veelgevraagde applicaties. De Nintendo Switch doet het al anderhalf jaar zonder populaire software als Netflix, YouTube en Twitch, maar daar komt mogelijk zeer spoedig verandering in. In ieder geval wat betreft videostreamplatform YouTube.

Geruchten over dit kaliber software voor de Nintendo Switch doen al praktisch een jaar lang de ronde, maar wonnen tot dusver nooit veel geloofwaardigheid. Nu is het echter Nintendo zelf die (waarschijnlijk per ongeluk) een ietwat meer gegrond gerucht de wereld in helpt.

Switch-gebruikers merkten recentelijk op dat YouTube weliswaar niet te vinden is in de Amerikaanse Nintendo eShop, maar dat de website en applicatie wél suggesties doet voor een aanstaande applicatie. Die suggestie luidt dat een YouTube-app al op 8 november aanstaande moet verschijnen.

Tot dusver lanceerden alleen Niconico in Japan en Hulu in de Verenigde Staten als entertainmentdienst op de Nintendo Switch; beide hevig gelokaliseerde applicaties, waar YouTube juist een gigantische, wereldwijde afzetmarkt kent.

Onduidelijk is waarom precies het zo lang duurt voordat dit soort basale applicaties Nintendo’s console aandoen, juist wanneer de Nintendo 3DS en Wii U ze wél vrij snel implementeerden. Hierover heeft Nintendo nooit officieel uitspraak gedaan.

Volgens een woordvoerder van Netflix is Nintendo altijd terughoudend geweest rondom videostreaming op de console; de focus moest allereerst op de spellen liggen, met andere entertainment als secundaire gedachte. Het Amerikaanse Hulu gaf daarentegen ook ooit toe dat videostreaming lange tijd gewoon niet mogelijk was op het apparaat, doordat de videocodering-mogelijkheden achter slot en grendel lagen.

Nintendo zelf heeft nog niet gereageerd op de geruchten rondom een YouTube-applicatie op de Switch, maar een verschijning in diens eigen eShop spreekt mogelijk al boekdelen. De vraag is nu vooral of 8 november ook een datum is die voor Europese Nintendo Switches zal gelden. Daarover hoor je uiteraard vanzelf meer, hier op Gamersnet.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Ze lopen graag achter zucht

 2.   
  Mike2165's avatar

  Tof voor de mensen die het willen maar ik persoonlijk gebruik daarvoor wel mijn telefoon of laptop iets sneller als op de switch denk ik. En de switch gebruik ik alleen voor games

 3.   
  tijn80's avatar

  Waarom zou ik dit op de Switch willen? Net zoiets als een internetbrowser op de PlayStation of xbox: totaal niet praktisch.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ik denk dat de Switch het juist goed zou kunnen gebruiken.

  Persoonlijk heb ik al jaren geen tablet meer (laat staan dat ik daar actief naar op zoek ben), maar de Switch heeft best een lekker 16:9 touchscreen schermpje inbegrepen. Lijkt me absoluut geen kwaad te kunnen om daar ook wat Netflix of een YouTube-videootje op te plempen.

  De telefoon is te priegelig en een laptop wil je ook niet overal mee naartoe zeulen. Voor videostreaming lijkt een Switch zich daar echter uitermate goed voor op te stellen, al snap ik ook wel weer dat Ninty eerst gewoon een focus op de games wilde leggen.