Pre-orders digitale Switch-games nu te annuleren

Digitale verkopen vormen een steeds groter aandeel van de game-markt, maar op dit gebied is nog lang niet alles zo vergevorderd als de verkoop van fysieke exemplaren. Zo is het nog behoorlijk troebel als het aankomt op het annuleren van pre-orders in digitale vorm. Maar Nintendo zet nu een stap voorwaarts op dat vlak: vanaf nu kun je digitale pre-orders nog annuleren tot een week voor de launch.

Het is vanaf nu mogelijk om je pre-orders te annuleren totdat de betaling plaatsvindt, wat vanaf nu ongeveer een week voor de release gebeurt, in plaats van direct wanneer je een reservering plaatst. Dit is naar voren gekomen in de vernieuwde gebruikersvoorwaarden die eerst op de website van Nintendo Japan werden aangetroffen, maar inmiddels druppelt het ook binnen in het westen.

Dit zat er al een tijdje aan te komen, want meerdere landen hebben onderzoeken lopen naar de wettigheid van Nintendo’s oude annuleringsbeleid – en de neiging leek te zijn dat het tegen de wet van die landen was. Het was dan ook een kwestie van tijd tot we eindelijk de mogelijkheid kregen om rerveringen van digitale Switch-games te annuleren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren