The Outer Worlds wordt ruimte-RPG van Fallout-makers Obsidian

Zojuist dan eindelijk uit de doeken gedaan op The Game Awards 2018: het nieuwe project van ontwikkelstudio Obsidian en uitgever Private Division. Het blijkt hier, zoals wel eens eerder vermoed werd, om The Outer Worlds te gaan, een singleplayer sci-fi RPG voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

De nieuwe titel werd uit de doeken gedaan met een flinke Announcement Trailer, een van de vele wereldpremières voor de awardshow:

De stijl en insteek van The Outer Worlds lijkt een directe hommage naar de Fallout-franchise, nota bene een titel waar een boel Obsidian-werknemers voorheen gewerkt heeft. Vooral de timing van de aankondiging raakt daardoor mogelijk een gevoelige snaar, gezien het recente Fallout 76 nu aardig onder vuur ligt bij gamers en critici.

Ondanks enige verwijzingen naar die directe concurrentie, lijkt The Outer Worlds zich wel te wanen in een compleet ander soort setting. In een uitgestrekt universum heeft de mensheid zich aardig gespreid, maar is de maatschappij ook ietwat over-de-top gegaan met het vercommercialiseren van de verschillende, uiteenlopende planeten.

Hoewel de onthullingstrailer nauwelijks in-depth kan gaan, lijken de beelden wel een hevige focus op verhaal en je keuzes daarin te insinueren.

The Outer Worlds moet ergens in 2019 verschijnen op pc, Xbox One en PlayStation 4. Uiteraard lees je voor die tijd al het laatste nieuws over Obsidian Entertainments nieuwe rollenspel, hier op Gamersnet.

 1.   
  DB Ries's avatar

  Maakt me wel nieuwsgierig.

 2.   
  Thijs.'s avatar

  Doet me heel erg denken aan borderlands. Deze gaan we zeker in de gaten houden

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  fallout bioshock rage mad max heefd er wel iets van weg

 4.   
  MaTriXX's avatar

  Als single player RPG fan kan ik hier alleen maar blij van worden, zeker gezien het falen op SP gebied van Fallout 76 en daar bedoel ik mee te zeggen dat ik als Fallout fan graag een nieuwe ouderwetse Fallout had willen zien.

  Hopelijk hoeven we niet te lang te wachten op deze game.