Amerikaans advocatenkantoor onderzoekt retourbeleid Fallout 76

VG247 meldt dat een Amerikaans advocatenkantoor een onderzoek is gestart naar de gebrekkige mogelijkheid om je geld terug te krijgen als je niet tevreden bent met Fallout 76. De lancering van de game was niet rooskleurig en er was onder andere een patch nodig van 56GB op de dag van de lancering. Advocatenkantoor Migliaccio & Rathod LLP zegt dat Bethesda weigert om mensen hun geld terug te geven als ze de game online willen “retourneren”.

“While minor bugs and glitches are expected with the release of most new games, Fallout 76 launched with a 56GB patch that has proven to be but a starting point for the game’s problems.

Gamers who have tried to receive a refund because of the game’s myriad glitches have been unable to do so since they downloaded the game, leaving them to deal with an unplayable experience until patches bring it back to a playable state.”

Niet alleen kent de game een groot aantal bugs, voor sommige spelers vallen de problemen nog groter uit. Volgens gamers komt het voor dat de game zichzelf verwijderd en zijn er vele glitches aanwezig. Het kantoor zoekt zoveel mogelijk gedupeerden.

De klantenservice van Bethesda is ondertussen duidelijk en zegt dat je je geld niet kan terugkrijgen zodra je het hebt gedownload.

“Customers who have downloaded the game are not eligible for a refund.”

Nu zou je zeggen dat dit voor de Nederlandse wet niet geldt, maar digitale aankopen zijn gevrijwaard van het herroepinngsrecht, waardoor Bethesda feitelijk in zijn recht staat door dit te zeggen. Wel hebben we in Nederland het Non Conformiteitsbeginsel, wat bepaalt dat een verkoper aan zijn verplichtingen moet voldoen. Of Fallout 76 voldoet aan alle verplichtingen van een goed-werkende game is natuurlijk voer voor discussie. Wat vind jij? Heeft Bethesda een volledig en “heel” product afgeleverd met Fallout 76?

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Fallout 76 voldoen volledig aan wat het aangeboden heeft te zijn.
  Er zijn geen valse beloftes gemaakt (misschien wel verwachtingen, maar dat is aan de consument).

  True, het spel lijkt me – als ik de reviews lees – geen €60,- waard – maar dat is het dan ook, dat is mijn mening. Het bederft niet, en iedereens ervaring is anders.
  Mensen moeten niet preorderen en geld uit geven tenzij ze weten waar aan, eigen schuld dikke bult als het achteraf tegenvalt.

  Daarbij is een 56GB patch niet iets nieuws, nog beter zelfs, de patch is dan wel 56GB, de veranderingen zijn dat niet – dit komt omdat bestanden, in hun geheel, gepatched worden – als je ergens, 1 regel veranderd in een bestand, en dat bestand is 1GB groot, moet je weer 1GB downloaden – als is de verandering slechts enkele (kilo)bytes.

 2.   
  OnOwned's avatar

  Ik heb nog nooit zo’n slechte “AAA”-titel gezien van zo’n groot bedrijf. Er zijn meer video’s op het internet te vinden van bugcompilaties en oprecht boze gamers, dan normale gameplayvideo’s. Fallout 76 is kapot en het zou Bethesda sieren wat coulanter op te treden, want dit spel is echt ondermaats en al helemaal niet wat ze hebben beloofd.

  In totaal al 150 gig aan patches geweest en de boel is nog steeds stuk. Nu blijf ik erbij dat als je technisch goede games wilt hebben je nooit bij Bethesda Studios moet zijn. Laat dat maar aan id Software en Arkane over, kan Bethesda zich bezighouden met uitsluitend uitgeven totdat die verschrikkelijke game-engine is vervangen.

 3.   
  Batman360x's avatar

  Deze hebben ze toch echt verklxxt! Pfff…..

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  deze game een ruwe inschatting nog geen 20 euro waard misschien 18,95

 5.   
  kiesmaarwa's avatar

  Ik hoop dat de aanklager in deze zijn gelijk krijgt. Wellicht zorgt dat ervoor dat devs zorgen dat hun games verder af / beter speelbaar zijn op het moment van gouden status toekennen.

 6.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Lós van de vele problemen maakt Bethesda zich ook schuldig aan valse reclame/misleidende marketing. In diverse interviews & de E3 show zelf zijn er veel leugens verteld.