God of War wint Game of the Year 2018

The Game Awards 2018 is verrassend afgesloten, want God of War is tegen de verwachtingen in gekroond tot Game of the Year. Waar veel mensen verwacht hadden dat Red Dead Redemption 2 de award in de wacht zou slepen, bleek Sony Santa Monica de hoofdprijs mee naar huis te nemen.

De zes genomineerden voor de Game of the Year-categorie waren, naast eerdergenoemde kanshebbers God of War en Red Dead Redemption 2, Celeste, Assassins Creed Odyssey, Marvel’s Spider-Man, Monster Hunter World.

Nominaties of niet, voor velen ging de échte strijd van de ceremonie op tussen de god en de cowboy. Uiteindelijk sleepte God of War de belangrijkste award binnen, door een combinatie van publieksstemmen en een vakjury, zoals dat altijd gebeurd met The Game Awards.

Meer weten over het complete prijzengala? Bekijk de complete The Game Awards 2018 uitzending en al het nieuws nog eens, of spoed door naar alle The Game Awards 2018 winnaars.

 1.   
  Turk–Life's avatar

  JUIST! Een terechte winnaar. Jammer voor alle rdr fanboys, volgende x beter.

 2.   
  Heart1982's avatar

  Ik vind het terecht! Prachtig spel, maar dat kan bijna niet anders als goty 2018.

 3.   
  mattioza's avatar

  Dan toch! Had het niet verwacht omdat God of War toch al een maand of 7 geleden is uitgekomen, terwijl Red Dead Redemption 2 heel recent is uitgekomen en daardoor nog fris in het geheugen zit. Maar sowieso terecht. 🙂

 4.   
  mmx's avatar

  Helemaal goed.dit kan gewoon niet anders bij ze een topgame.

 5.   
  Dedsec's avatar

  Raar want de meeste spelen alleen RDR 2 dus dat klopt niet helemaal, neee het zou wel weer met geld te maken hebben of dat het van Sony is.

 6.   
  Daniel Z's avatar

  Terecht, verdiend, een absoluut geweldige game. Ook zeker mijn GOTY!

 7.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: misschien komt het gewoon omdat er het meeste op is gestemd? Maar ja het is van Sony dus waarschijnlijk weer doorgestoken kaart he. Vermoeiend ben je.

 8.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik zou zelf toch voor RDR 2 zijn gegaan maar God of War is ook zeker geen slechte keus

 9.   
  Dedsec's avatar

  @OnOwned:

  Nou ik weet het wel zeker.

 10.   
  BozeBever's avatar

  Ik snap dit volledig. De verwachtingen van red dead redemption waren torenhoog, en deze werden waargemaakt. God of war had een mindere hype, minder hoge verwachtingen en iedereen werd deels weggeblazen door de kwaliteit die zich kon meten met klassiekers. Kan je de games met elkaar vergelijken? Nee, maar ik kan er niet omheen dat GOW mij ook meer heeft weggeblazen dan rdr, juist omdat hij zo relatief uit het niets kwam.

 11.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @BozeBever: Ik denk dat dit inderdaad de grote winfactor is geweest voor God of War. Niet alleen dat de game uit een wat minder verwachte hoek kwam, maar ook het feit dat het echt weer een passieproject van een kleiner team is geweest.

  Red Dead Redemption 2 is natuurlijk ook een dijk van een spel, maar is met een tig keer zo gigantisch budget en een veel groter team niet echt te vergelijken qua prestaties en impact. Plus, die game werd ook volop gevierd met andere awards, dus oneerlijk lijkt het me ook niet bepaald.

 12.   
  dandanna's avatar

  Yaaaassssssss! My man Kratos and my man Boy!
  Het stukje waarop de stemacteurs v GoW een winnaar bekend maakten, zag ik niet direct aankomen maar was wel nice gedaan.
  Het gedeelte van de Russo brothers was grappig maar nogal voorspelbaar.

 13.   
  tranceguy's avatar

  2 woorden: zwaar onterecht. We weten allemaal dat alleen RDR 2 de one and only GOTY kan zijn.

 14.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  mooie game jammer dat hij ps4 exc is
  maar gelukkig hebben wij ryse son of rome