Ubisoft werkt aan Star Wars-game

Ja, je leest het goed, Ubisoft heeft aangekondigd dat het aan een openwereldgame werkt die zich afspeelt in het universum van Star Wars, waarmee er ein-de-lijk een einde komt aan de exclusiviteit die Electronic Arts in 2013 afkocht bij Star Wars-eigenaar Disney. Maar dat is meteen ook een stukje slecht nieuws: de exclusiviteit loopt nog tot 2023, dus de game van Ubisoft komt sowieso pas daarna uit.

Naast de aankondiging heeft Ubisoft dan ook nog geen enkel detail naar buiten gebracht over de game. Zelfs de titel is nog onbekend en Ubisoft Massive heeft nog tal van vacatures openstaan, wat ook in het persbericht werd vermeld. Het enige kortetermijneffect zal dan waarschijnlijk ook te zien zijn in het aandeel Ubisoft.

Wel spreekt Ubisoft heel wat ambitie uit voor de game. Met de Snowdrop Engine moet een “baanbrekende” verhaalgedreven game worden opgeleverd die “de grenzen van het medium opzoekt”. Unisoft Massive zegt dat het een ervaring wil ontwikkelen die spelers nog jarenlang bij zal blijven. Ongetwijfeld een hele hoop marketingpraat, maar Ubisoft wil natuurlijk een goeie indruk maken bij Disney, zodat het in de toekomst lucratieve Star Wars-games mag blijven maken.

Overigens zijn gamende Star Wars-fans ongetwijfeld niet de enige die blij is dat Electronic Arts binnenkort geen exclusieve licentie meer heeft. Ook het bestuur EA zelf zal ongetwijfeld in zijn handjes knijpen, aangezien deze deal nog stamt uit de tijd van het vorige bestuur. Het is een publiek geheim dat de huidige execs geen plek in hun visie hebben voor de populaire franchise, en er werden dan ook flink wat games geannuleerd. Dit ondanks de grote successen als Star Wars: Battlefront, Jedi: Fallen Order en Star Wars: Squadrons.

Deze aankondiging volgt slechts een dag na de aankondiging van het nieuwe label Lucasfilm Games dat Disney in het leven heeft geroepen. Eerder vloeide hier al uit voort dat de ontwikkelaar achter de Wolfenstein-serie nu een game maakt omtrent Indiana Jones, onder leiding van Todd ‘Sweet Little Lies’ Howard.

Dus, Ubisoft werkt aan een Star Wars-game, die pas over ruim twee jaar uitkomt. Nu maar hopen dat we niet wéér zo’n standaard Ubisoft-openwereldgame gaat worden…

  1.   
    Anoniem-1595919152's avatar

    Zeer goed nieuws dat er geen sprake meer lijkt te zijn van een exclusiviteits deal maar dat verschillende ontwikkelaars zoals vroeger onder Lucasfilm Games paraplu Star Wars Games gaan maken. Goed nieuws dit, en ben benieuwd wat ze ervan gaan maken.