Lucasfilm Games nieuwe label voor Star Wars-games en meer

De officiële Star Wars-website heeft een nieuwe divisie aangekondigd voor alle games omtrent Lucasfilm. Het lijkt in feite op een terugkeer van Lucasarts, maar dan net met een andere naam. In de bijgevoegde trailer worden vooral de games van EA laten zien, maar ook andere projecten als Star Wars Minecraft, Lego Star Wars, De Sims 4 en zelfs Fortnite.

Waar het vooral op lijkt is dat Lucasfilm weer de regie in handen neemt. Hoewel Electronic Arts verbetering heeft laten zien met het grandioze Jedi Fallen Order en het zeer vermakelijke Star Wars Squadrons, hebben ze in het begin nogal misbruik gemaakt van de licentie m.b.t. microtransacties. Een duidelijke leiding lijkt dus geen overbodige luxe.

Hoewel het nu alleen Star Wars-games betreft, heeft Lucasfilm natuurlijk meer in de pijpleiding, waaronder een serie omtrent Willow en een nieuwe Indiana Jones-film. Of daar games van zullen verschijnen is niet bekend, maar hetzelfde label zal daar nu de beslissingen over nemen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van Star Wars, abonneer vooral op de Gamersnet Podcast via Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts, want in die feed verschijnt elke twee weken de Podracecast. Beluister de laatste aflevering hieronder.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren