EA heeft spin-off Star Wars Battlefront geannuleerd

De wereld heeft een verlies geleden zonder dit te weten.. EA heeft afgelopen zomer stilletjes een project geannuleerd dat toch te ambitieus bleek te zijn. Het zou gaan om een open wereld Star Wars-game, projectnaam getiteld “Viking”. Het betreft een spin-off van het welbekende Star Wars Battlefront.

Het plot blijft vooralsnog een geheim, maar het zou gaan om een Star Wars-game met open wereld-elementen. Codename Viking zou in het najaar van 2020 worden uitgebracht. De game werd ontwikkeld door EA Vancouver met hulp van Criterion, die we onder andere kennen van de Burnout en Need for Speed-franchises.

Uiteindelijk werd duidelijk dat het besluit om meerdere studio’s bij het project te betrekken misschien niet zo handig was. Project Viking bleek te ambitieus. EA weigerde de deadline te verlengen en zo stierf deze Star Wars-game een eenzame dood. Dit is de derde Star Wars-game die geannuleerd is in een vrij korte tijd. Zo werd Ragtag gecanceld in 2017 en twee jaar later ging ook Orca de prullenmand in.

Ben je van mening dat de wereld hiermee een groot verlies heeft geleden? Of ben jij de Star Wars-games inmiddels wel zat? We zijn erg benieuwd naar jouw mening!

  1.   
    mmx's avatar

    Ik vind het jammer.