EA: Star Wars-game van Visceral geannuleerd omdat gamers lineair niet meer leuk vinden

EA en Star Wars zijn de laatste tijd veel samen in het nieuws: de ophef rondom de inmiddels (mogelijk door dwang van Disney) verwijderde microtransacties hebben zelfs de aandacht van onder meer de Belgische, Nederlandse en Amerikaanse regering getrokken. We zouden dan ook bijna vergeten dat EA vóór die ophef betrokken was bij een andere Star Wars-controverse: het sluiten van Visceral Studios, dat werkte aan een nog onaangekondigde game in het Star Wars-universum.

Veel mensen dachten dat EA dit besluit nam omdat het om een singleplayer-game ging, die niet zoveel microtransacties zou kunnen bevatten en dus minder geld zou opleveren. EA ontkende dit al eerder, maar komt nu eindelijk met een verklaring wat dan wél de reden was voor het annuleren van het spel waar Visceral aan werkte. Volgens CFO Blake Jorgensen werd de game gaandeweg steeds meer lineair, en daar zitten gamers niet meer zo op te wachten als een jaar of vijf geleden.

As we kept reviewing the game, it continued to look like a much more linear game [which] people don’t like as much today as they did five years ago or ten years ago.
De game beloofde flink wat revolutionaire dingen te gaan doen, maar uiteindelijk bleek project financieel niet haalbaar. Uiteindelijk was het een financiële beslissing om Visceral Studios te sluiten.

Momenteel helpt EA de mensen van de studio bij het vinden van een nieuwe functie, binnen of buiten de uitgever. Jorgensen benadrukt echter dat er sowieso mensen weg zullen gaan bij EA. Daarnaast zoekt de game-gigant manieren om het werk van Visceral alsnog te verwerken in toekomstige games.

Hoe dan ook, EA heeft de Star Wars-licentie in handen, dus als we een singleplayer-game in dit universum willen zien, zullen we moeten hopen dat EA hier ooit brood in gaat zien.

 1.   
  mmx's avatar

  Niet slim om deze game te stoppen .

 2.   
  JuulsJo's avatar

  😐

 3.   
  OnOwned's avatar

  Gelukkig zijn we wel ontzettend blij met loot boxes en microtransactions. EA is echt de hele grip op realiteit kwijt.

 4.   
  nielsiebro's avatar

  KYS EA

 5.   
  GrijzeVos's avatar

  Wat is er mis met lineair? Lootboxes daar is wat mis mee.

 6.   
  Papachico's avatar

  GrijzeVos schreef, "Wat is er mis met lineair? Lootboxes daar is wat mis mee."

  Lineair is toch gewoon je knop naar voren rammen en zo een game uit te spelen? Ja fuck lineair 😛

 7.   
  Daniel Z's avatar

  Lineaire games zijn tegenwoordig juist een verademing in het overschot aan (ongeïnspireerde) open wereld games.