Nieuwe update brengt verhaal, explosies en Conker naar Sea of Thieves

De game nadert alweer bijna diens tweede verjaardag, en alsnóg blijft Rare updates pompen voor Sea of Thieves. Aan de hand van een nieuwe maandelijkse update is de game wederom verrijkt met meer verhaal, nieuwe schatten om op te jagen én een leuke referentie naar Rare’s verleden.

In de zogenaamde Heart of Fire-update wordt hoofdzakelijk het verhaal van The Seabound Soul verder opgepakt. In totaal kenmerkt dat de elfde, coöperatieve Tall Tale.

Ditmaal houdt dat in; jagen op een ongezien groot kwaad voor de dievenzee (met nieuwe uitdagingen) — en daarmee een aantal mooie nieuwe cosmetics scoren.

Piraten die alle Commendations voor de nieuwe Tall Tale weten te voltooien, worden beloond met een nieuwe Curse. Ditmaal geen ondode ogen of vergulde gelaat (beide geïntroduceerd met de eerste negen Tall Tales), maar een vlam van binnenin. Zij die de Ashen-lijn aan cosmetics kunnen waarderen, zullen ongetwijfeld genieten van de mogelijkheid om jezelf zachtjes in de fik te zetten.

En waar The Seabound Soul het letterlijke vuur allereerst al introduceerde op zee; brengt Heart of Fire nu nóg meer verschillend wapengerei met zich mee. Naast vurige en bezeten kanonballen, worden nu ook zeewaardige granaten en kettingkogels geïntroduceerd.

Een handige demonstratie van beide nieuwe projectielen (alsmede legio andere nieuwigheden van Heart of Fire) is terug te vinden in de uitgebreide Content Update-video die Rare deze week afleverde:

Tot dusver de gratis toevoegingen van de maart-update van Sea of Thieves. Voor de welbedeelde piraat moet er natuurlijk ook iets zijn om digitale valuta aan te verbrassen, en in dit geval is het een wel erg mooie knipoog naar het verleden van zowel Sea of Thieves als Rare zelf.

Vanuit het betaalde Pirate Emporium zijn nu ook wapens en dierenvriendjes uit te dossen met een bananenuiterlijk — een terugkerend motief (en meme) voor de game. Als klap op de vuurpijl is het vanaf heden ook mogelijk om je schip te voorzien van exclusieve Conker-cosmetics. Jawel, die eikel van een eekhoorn is terug, nu als boegbeeld voor je piratenbestaan.

 

Sea of Thieves verscheen oorspronkelijk op 20 maart 2018, als Play Anywhere-titel voor Xbox One en Windows 10. De game heeft gedurende twee jaar vele uitbreidingen gekend, waarvan de Anniversary Update van vorig jaar de grootste veranderingen teweegbracht. Onduidelijk is of Rare ook dit jaar grote(re) plannen heeft voor een verjaardagsupdate, naast het maandelijkse contentstramien wat de Britse studio nu al even aanhoudt.

 1.   
  Nollie's avatar

  Met die Blunderbomb hebben ze weer iets moois weten toe voegen aan de gameplay. Je kan er zelf de koers van je tegenstanders tactisch mee beïnvloeden. Netjes.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Nollie: Inderdaad. Denk dat die hele “tools, not rules”-insteek van Rare inmiddels wat meer vorm begint te krijgen. Bij bijna alles wat nu geïntroduceerd wordt, vinden spelers geinige manieren om dat in hun tactieken te verwerken.

  Ben ook wel benieuwd wat voor ingrepen die kettingballen gaan doen op gevechten. Zelfs áls een schip sneller/wendbaarder is, kun je daar hiermee vrij snel verandering in brengen.

 3.   
  Anoniem-1321476345's avatar

  conkervet