Sea of Thieves verschijnt binnenkort ook op Steam

Dat er voor het twee jaar geleden gelanceerde Sea of Thieves nóg een release aan de horizon lonkte, dat zagen we niet aankomen. Het tegendeel is echter bewezen; de piratenwereld van Rare en Xbox Game Studios verschijnt “binnenkort” blijkbaar ook op Valve’s digitale platform, naast Windows 10 en Xbox One.

De Britse ontwikkelstudio deed het heugelijke release-nieuws zelf uit de doeken middels een onverwachte berichtgeving op Twitter, compleet voorzien van link naar de nu al geboren Steam-productpagina.

Zowel Rare als Steam zijn er nu duidelijk in; een precieze releasedatum blijft nog even uit, maar de komst naar het platform is bij dezen wel officieel gemaakt. En ja, deze versie van het spel bevat dus óók cross-platform mogelijkheden met in ieder geval de spelersbasis op de UWP-versie, zoals dat ook het geval is voor bijvoorbeeld Bleeding Edge en Age of Empires 2: Definitive Edition.

Of de Steam-versie van de game ook synchroniseert met gamers op bijvoorbeeld de Xbox One, daar heeft Rare vooralsnog geen uitspraak over gedaan.

Wél onderstreept Rare wederom dat, ook in de Steam-versie, hun huidige updateprogrammering nog altijd staande blijft. Iedere maand brengen de Britten een pakket met nieuwe content uit, waaronder veel cosmetische (en soms betaalde) bonussen, alsmede speelbare content. Zo werd laatst nog een elfde Tall Tale voor nop uitgerold, die meer verhaal toevoegt aan de nu al dertig uur lange “campaign” van het online spel.

Meer weten over wat Sea of Thieves precies inhoudt en hoe het in de afgelopen twee jaar doorgegroeid is? Lees vooral onze uitgebreide Sea of Thieves review, die we schreven ná de uitrol van diens gigantische Anniversary Update. Daarover waren we vorig jaar ook te gast bij Rare zelf, zoals ook te zien is in ons laatste interview met Rare over diezelfde, nieuwe content.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren