Black Powder Stashes vormt eerste maandelijkse Sea of Thieves-update

Na enige update-stilte sinds de grote Anniversary Update voor Sea of Thieves komt Rare terug op een vaster stramien voor nieuwe content. Vanaf heden wordt Sea of Thieves elke maand voorzien van een stevige update, die steevast andere content naar de piratenwereld brengt. Dat schema wordt afgetrapt met een eerste nieuwe patch, die onder meer Black Powder Stashes introduceert.

De handelscompagnieën van Sea of Thieves zijn met ingang van vandaag buskruit in aan het slaan, en dat betekent dat piraten uitbetaald kunnen worden voor hun leveringen aan gunpowder barrels. Middels de nieuwe Reaper’s Black Powder Runs en Black Powder Smuggler’s Runs kunnen spelers de wereld intrekken voor verschillende explosieve uitdagingen, uiteraard met op de horizon weer unieke beloningen.

Hoe Black Powder Stashes globaal te werk gaan, is ook te zien in de heldere nieuwe Content Update-video die ontwikkelstudio Rare vandaag uploadde:

Naast de nieuwe soort opdrachten en beloningen, brengt deze Sea of Thieves Update 2.0.5 ook legio andere stabiliteitsverbetering en fixes voor het basisspel. Deze houden voornamelijk in dat de wel erg moeizaam belonende Hunter’s Call nu beter uitbetaalt, al blijft bijvoorbeeld de ietwat omstreden hit registration in The Arena een heikele kwestie voor nu…

Sea of Thieves verscheen oorspronkelijk op 20 maart 2018, maar werd grofweg een jaar later voorzien van de forse Anniversary Update, die het spel in één klap een gigantische toename aan content leverde.

  1.   
    CozierMass's avatar

    YES, dit is een geweldige update. Meer content en quality of life. Een soort mini Shrouded Spoils update. En volgende maand krijgen we weer iets nieuws :).