Rare lekt per ongeluk brand in Sea of Thieves

Haal je vuur-emoji’s maar weer uit de kast, want de lekkage in het Sea of Thieves-schip is lit geworden. Gedurende de wekelijkse vaste livestream vanuit de ontwikkelstudio vergiste codeur James Thomas zich over wat momenteel wel en niet aangekondigd is, waardoor hij doodleuk begon over een “nieuwe, ingrijpende functie van vuur” in de game.

Saillant detail: de komst van brand (op vermoedelijk vooral de boten) is tot dusver nooit officieel genoemd. Recente onthullingen vanuit Rare verwijzen vooral naar gratis cosmetics en de langverwachte komst van huisdieren, maar interactief vuur? Daarover waren we, tot voor kort, nog in het duister aan het tasten.

De blunder van Thomas werd relatief snel opgemerkt met wat lichthartige respons van zijn collegae op stream, wat allemaal terug te zien is in de nu netjes gedocumenteerde uitzending. Daarin genieten we nog eens na van alle ongemakkelijkheid, alsmede het gortdroge moment dat Thomas uiteindelijk maar naar zichzelf verwijst als een Muppet die beter verbannen had kunnen worden van de livestreams:

Voor Thomas is dit niet de eerste keer dat hij zich vergist in wat wel en niet bekend is gemaakt. Tijdens een livestream in januari lekte Thomas al te vroeg uit dat papegaaien naar Sea of Thieves zouden komen als huisdieren, wat hem destijds een zes maanden lange verbanning van de streams opleverde.

De stream van deze week was Thomas’ allereerste live-verschijning na de halfjarige exodus, ironisch genoeg.

Zowel de gemeenschap van spelers als Rare zelf lijken het slippertje te kunnen omarmen. Op de Sea of Thieves subreddit is de loeihete lekkage al vast meme-materiaal geworden, terwijl Sea of Thieves’ officiële kanalen (en andere werknemers) op droge wijze de draak steken met Thomas’ live-momentje…

Wanneer ook vuur daadwerkelijk diens intrede doet in de mechanics van Sea of Thieves is nog onduidelijk. De daadwerkelijke aankondigingen over de eerstvolgende update focussen allereerst op de komst van een nieuwe Black Market, alsmede een “eerste golf” aan huisdieren op zee.

Al die vernieuwingen (en meer verbeteringen) staan gepland voor de update ten midden van september; alweer de derde in een reeks maandelijkse updates voor de piratengame.

 1.   
  CozierMass's avatar

  Hey, bedankt voor het berichtje!

 2.   
  Sixty's avatar

  is het “gelekt” of gewoon express gedaan om de buzz van ze hebben per ongeluk gelekt……..

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Sixty: Er zijn nogal wat mensen die precies dit in twijfel trekken, inderdaad.

  Het is ergens ook bijna té toevallig dat Thomas alweer zo’n blunder maakt, vooral na een livestream-ban van zes maanden uitgezeten te hebben. En wederom is het zo’n “perfecte lek” om een beetje obscuur te verwijzen naar iets waar de community nu (in hun eigen tijd) over los kan gaan en naar vooruit kan kijken.

  Ik vermoed echter nog steeds dat het oprecht een foutje was. James is een ontzettend vriendelijke, enthousiaste knul, die zich in het moment makkelijk zou kunnen vergissen over wat wel en niet publiekelijk is gemaakt. Vandaar waarschijnlijk ook dat hij doorgaans minder vaak media-aandacht van buitenaf voorgeschoteld krijgt.

  Andrews reactie voelt voor mij ook te gemeend; precies zo droog en koeltjes als hij altijd overkomt. Van hem zou je nooit verwachten dat hij zoiets bij elkaar kan “faken”, maar misschien ben ik daarin biased.