Dark Relics brengt nieuwe content naar Sea of Thieves

Na een “eerste” proefvaart in maandelijkse content updates met Black Powder Stashes, komt piratenwereld Sea of Thieves met wederom een nieuwe, gratis uitbreiding op de formule. “Dark Relics” brengt een reeks tijdelijk beschikbare evenementen, maar minstens net zo veel blijvende verandering en verbetering.

Voor ontwikkelstudio Rare vormt Dark Relics daarnaast het definitieve update-schema voor hun zeewaardige spel. Elke tweede woensdag van de maand kunnen spelers voortaan rekenen op een stevige patch én meer verfrissende content. Zodoende blijft er op maandbasis altijd wel iets “anders” te doen op het gebied van maritieme avontuurtjes.

Dark Relics laat spelers jagen naar een reeks magische objecten, die op hun beurt ingeleverd kunnen worden voor goud, roem én uiteraard een reeks tijdelijk beschikbare cosmetics — ditmaal de laatste scheepsonderdelen van de “Mercenary”-lijn aan spullen.

Om alvast een duidelijke blik te werpen op zowel het type content, de beloningen én een boel andere toevoegingen aan Sea of Thieves, ontwikkelde Rare een vrij uitgebreide Dark Relics Content Update-video:

De saillante “blijver” in alle nieuwigheid blijkt de “Reaper’s Chest”, die rijkelijk uitbetaald in felbegeerde Doubloons. Net als de “Reaper’s Mark”-vlag is dit object voor álle spelers op hun wereldkaart te zien, wat wederom meer sociale interactie belooft — zij dat vaker vijandig dan vriendelijk.

Naast nieuwe content brengt Sea of Thieves met de Dark Relics-update ook een reeks eerder aangekondigde verbeteringen, welke ook stuk voor stuk opgesomd staan in de allerlaatste Release Notes van de game.

Onder de grootste veranderingen in deze patch valt de langverwachte verbetering van de hit registration van alle wapens, meer mogelijkheid om audio en controls naar je eigen hand te zetten, snellere matchmaking in The Arena én de zogenaamde “Streamer Mode”, die de Gamertags van alle spelers vervangt met geinige nepnamen.

Ook Sea of Thieves’ Executive Producer Joe Neate haakt wederom in met zijn wekelijkse Developer Update om meer te vertellen wat er verandert en waarom, alsmede te teasen naar wat nog komen gaat.

De volledige Dark Relics update weegt op een reguliere Xbox One een goede 4.47 GB en maar liefst 6.44 GB op Xbox One X en Windows 10. Voor alle apparaten geldt dat de game zichzelf automatisch up-to-date houdt, al kan het soms helpen om de game even op te zoeken in de respectievelijke, digitale winkel.

Sea of Thieves verscheen oorspronkelijk op 20 maart 2018 op Xbox One, Windows 10 en de Xbox Game Pass. Sinds diens maiden voyage is de game voortdurend geüpdatet met gratis contentpakketten, die tegenwoordig op maandelijkse basis uit worden gerold.

 1.   
  CozierMass's avatar

  De nieuwe chests zijn spannender dan de nieuwe voyages!

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CozierMass: Inderdaad, niet normaal meer. Wij spawnde gisteravond zowat naast zo’n kist, die zelf ook nét op kwam duiken, op steenworpafstand van een Outpost.

  Ik dacht “easy win”, maar eer wij weer omdraaiden om ‘m in te gaan leveren, werden we alweer opgewacht door drie grotere boten op de horizon en een heleboel grijpgrage piraten.

  [angry brigantine noises]