Scheepsbellen in Sea of Thieves voorspellen komst van papegaaien

De beloofde komst van huisdieren naar Sea of Thieves lijkt voorspoediger dan gedacht. Al meerdere malen gaf ontwikkelstudio Rare aan druk in de weer te zijn met het implementeren van diertjes op zee, maar nu lijkt de game zelf ook al subtiel te verwijzen naar de mogelijke uitrol van onze pluizige kameraden. Wat die hint is? Zeer simpel: de nieuwe plaatsing van de scheepsbel.

In de officiële Sea of Thieves livestream vanuit Rare zelf wordt de game wekelijks gespeeld door ontwikkelaars, samen met gezellige gasten uit de spelersgemeenschap. Vaak puur voor vertier, maar meer dan eens met een openbaring over waar Rare precies mee bezig is. En deze week viel sommige spelers iets op over de geüpdatete bel op het schip; iets waar Rare vervolgens overdreven non-subtiel op reageerde.

Executive producer Joe Neate verwees eerder tijdens de uitzending al eens naar de plaatsing van de bel, en inderdaad; die hangt toch een paar koppen lager. Daarbij werd aangehaald dat “niets zonder reden” verandert, waardoor de aanwezige gasten later een vrij directe vraag stellen:

Met de verminderde hoogte van de bel én een mooi geplaatst houtje, lijkt het wel alsof de hoofdmast van de Sea of Thieves’ schepen ruimt maakt voor huisdieren als papegaaien. De Rare-ontwikkelaars van dienst, Andrew Preston en Joe Neate zelf, zeggen het niet letterlijk toe, maar de manier van reageren (en de houding van hun in-game piraten) verklapt een boel.

Papegaaien zweven al langer rond in Sea of Thieves, maar van huisdieren was tot dusver geen sprake. Dat terwijl aanvankelijke trailers en gepubliceerde stukken artwork dat wél leken te bevestigen.

Vorig jaar schitterde er al eerder één prominente papegaai in het spel, voor een tijdsgebonden evenement. Gedurende de Cursed Sails-campagne bleek een NPC omgetoverd te zijn in een ondode papegaai, wat op diens beurt al gezien werd als een mogelijke hint naar meer vliegende vrienden.

Nog altijd houdt Rare de lippen stijf over wanneer huisdieren hun intrede zouden moeten doen op de wateren van Sea of Thieves. Wél kondigden de Britten al vroeg aan dat sommige van de interactieve kameraadjes aan te schaffen zouden moeten zijn via micro-transacties. Over prijzen en mogelijke releasedata wordt echter nergens officieel gesproken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren