Speel Sea of Thieves rond Gamescom en krijg (de rest van) het Halo-schip

Gamescom 2019 staat weer voor de deur en voor een vierde jaar op rij reist ontwikkelstudio Rare weer af naar de Duitse beurs met Sea of Thieves. Op de beursvloer te Keulen is de game wederom speelbaar, nu met een exclusieve testfase van duo’s in The Arena.

Om beursgangers én online gamers nog iets gewilliger naar de game te trekken, gooit Sea of Thieves wederom een unieke weggeefactie op. Eenieder die de game tussen 20 en 24 augustus opstart (thuis of op Gamescom), wordt getrakteerd op de zogenaamde “Spartan Ship Set”, ook bekend van de Sea of Thieves E3 2019 promotie en voor velen hét enige echte “Halo-schip”.

Saillant detail aan de nieuwe door Master Chief aangedreven actie, is dat het hier gaat om álle cosmetics van de Spartan-lijn. Niet alleen de vlag, zeilen, verf en het boegbeeld zijn nu inbegrepen, maar ook het stuur, de kanonnen en het anker worden nu in Halo-thema gehesen.

Spelers die tijdens de E3-periode al een deel van het Spartan-schip hebben ontvangen, kunnen volgende week de rest van de spulletjes claimen. Zij die nog helemaal niks van de Halo cross-over gezien hebben, verdienen álle exclusieve items in één klap, zo verzekert Rare via een officiële tweet.

Aan het claimen van de cosmetische bonus zitten verder geen addertjes onder het gras. Door de game simpelweg even op te starten tussen 20 en 24 augustus (op Xbox One of Windows 10), verzilver je automatisch de exclusieve spullen.

Sea of Thieves heeft in de afgelopen maanden niet stilgestaan. Recentelijk is de Dark Relics-campagne aangevangen, die alweer het tweede evenement vormt in de nieuwe, maandelijkse content-updates voor de game. Naast nieuwe missies en timed exclusive beloningen, teaset deze update ook naar de komst van huisdieren, waarvan hoogstwaarschijnlijk volgende maand een eerste golf intrede doet in Sea of Thieves.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Huisdieren in september. Ik herhaal: huisdieren in september.

  Heel benieuwd hoe de eerste golf microtransacties voor Sea of Thieves binnenkort aftrapt.

 2.   
  CozierMass's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ha Tom, bedankt voor deze mededeling! Ik ga zeker spelen dan. Maar over de pets, is er ergens een officieel bericht waar ik dat kan lezen?

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CozierMass: Jep, Joe Neate heeft het low-key genoemd in eerdere video’s, maar in een recent interview met Eurogamer is “the first wave” van de huisdieren definitief op de september-update gezet.

 4.   
  CozierMass's avatar

  @Tom Kauwenberg: Top man, bedankt voor het reageren en de informatie!