“Gamescom Opening Night Live bevat 15 nieuwe onthullingen”

Eerder al aangekondigd als wederom een nieuwe onderneming voor Gamescom: de “Gamescom Opening Night Live”-uitzending, in samenwerking met Geoff Keighley. De Duitse game-beurs gooit hun eigen coverage over een meer internationale boeg en laat dé man achter The Game Awards aan het roer staan van een feestelijke avond.

En jawel, zoals beloofd, neemt Keighley een boel aankondigingen van grote uitgevers met zich mee. Eerder werd enkel gesproken over “nieuwe trailers” en een ongenummerd aantal “grote aankondigingen”, maar via Twitter laat de frontman van de livestream weten met maar liefst vijftien verschillende partner-onthullingen te komen.

Naast de hoeveelheid, gaven Keighley en Gamescom ook prijs wie er zoal van de partij zijn op Gamescom Opening Night Live:

Met E3-afwezigheid Sony, Xbox Game Studios en een dozijn andere grote namen, beloofd de zogenaamde Gamescom Opening Night Live niet de minste feestavond te worden. Welke games we precies mogen verwachten (en of daar nog gigantische verrassingen tussen zitten), is nog maar de vraag. Het grote speculeren is begonnen…

Gamescom Opening Night Live volg je wereldwijd op maandag 19 augustus, om 20:00 uur ’s avonds (Nederlandse tijd), via onder meer OpeningNightLive.com. Vanaf daar trapt ’s werelds grootste game-beurs af, als altijd weer in de Koelnmesse te Keulen.

De Duitse beurs duurt tot en met 24 augustus. Tickets om zelf langs te komen in het bruisende Keulen, zijn nog even beschikbaar op de officiële Gamescom-website.

 1.   
  Wester Wagenaar's avatar

  Heb er nu al zin in, vooral na de zeer geslaagde Game Awards! Immens respect voor Keighley.

 2.   
  mmx's avatar

  Dit kan leuk worden ben benieuwd waar Sony mee komt.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Heel slim van de Gamescom-organisatie om een “internationale lancering” voor Gamescom zo aan te pakken. Juist nu E3 een klein beetje in de put zit, voelt het wel verstandig om ook aan de gamers overzees te laten weten dat er méér van dat soort evenementen (kunnen) zijn, zelfs eentje met een meer centrale live-uitzending.

  Keighley lijkt me wat dat betreft ook de perfecte gast om onder andere de VS meer bekend te maken met Gamescom. Hij weet van goede producties en heeft het netwerk om daadwerkelijk wat leuke onthullingen los te peuteren.

 4.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: moeten jullie er nog naartoe?

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mmx: “Moeten” ook echt, haha?

  Ik weet niet of ik helemaal rondkom qua financiën, maar accreditatie loopt in ieder geval en ik hoop zeker een dagje of twee mee te kunnen pakken.

 6.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ach twee dagen kan je nog even rondkijken toch.