Microsoft onthult veertien eigen games op E3

In maart zei Xbox-baas Phil Spencer al dat Microsoft groots zou uitpakken op de komende E3, en nu weten we dat dat geen loze woorden waren: Spencer zegt dat er veertien games worden onthuld van Xbox Game Studios tijdens de persconferentie op 9 juni.

Vorig jaar kondigde het bedrijf op de E3 aan een vijftal ontwikkelstudio’s te hebben overgenomen, waar later nog meer ontwikkelaars bij kwamen. Het lijkt dus aannemelijk dat we van deze developers de volgende projecten te zien gaan krijgen.

Naast deze games krijgen we natuurlijk ook informatie over de pc-versie van de Xbox Game Pass, die recent is aangekondigd. Ook krijgt Project xCloud ongetwijfeld een prominente rol op de E3-persconferentie van Microsoft. Tot slot zou volgens geruchten ook de nieuwe game van From Software tijdens deze persconferentie worden getoond, waar Game of Thrones-auteur George R.R. Martin aan zou hebben meegewerkt.

Microsoft lijkt dus inderdaad grootse plannen te hebben. De persconferentie begint op 9 juni om 22:00 uur (Nederlandse tijd). Mocht je geen tijd en/of zin hebben om deze live te volgen, dan lees je al het nieuws uiteraard op Gamersnet!

 1.   
  mmx's avatar

  Kom maar op laat maar zien.

 2.   
  MaTriXX's avatar

  Als er maar geen 13 gecanceld worden met de tijd :P.

 3.   
  someone else's avatar

  Ik hoop zo dat ze er iets van gaan maken en dat dit geen 13 halve indies zijn… ben heel benieuwd wat we allemaal te zien gaan krijgen!

 4.   
  Turk–Life's avatar

  Jammer voor mij, game alleen op de ps4.

 5.   
  mmx's avatar

  @Turk–Life: doe net als ik.ik heb de xdoos alleen voor Xbox exclusivs gekocht dan kan je ook halo en Gow en meer Xbox only spelen.nu zijnde niet zo gek duur meer.

 6.   
  Heart1982's avatar

  “Tot slot zou volgens geruchten ook de nieuwe game van From Software tijdens deze persconferentie worden getoond, waar Game of Thrones-auteur George R.R. Martin aan zou hebben meegewerkt.”

  Die zou toch multi platform worden?