Great Rune is mogelijk nieuwe game FromSoftware, in samenwerking met George R.R. Martin

Vorige week dook al het gerucht op dat ontwikkelaar FromSoftware een nieuwe game op de E3 2019 zal tonen. De geruchtenmolen draait lekker verder, want volgens nieuwe berichten is deze game een samenwerking met niemand minder dan Game of Thrones-bedenker George R.R. Martin. FromSoftware kennen we uiteraard als de ontwikkelaar achter Dark SoulsBloodborne en eerder dit jaar natuurlijk Sekiro: Shadows Die Twice.

De nieuwe game van FromSoftware heet naar verluidt Great Rune. Op basis van eerdere geruchten lijkt Great Rune een grote open-wereld game te worden, waarbij spelers verschillende koninkrijken kunnen bezoeken en de krachten van de diverse koningen kunnen bemachtigen. De setting zou doen denken aan de Noorse mythologie en Bandai Namco zou als uitgever aan de nieuwe game verbonden zijn.

Uiteraard is alles nog puur speculeren en informatie uit het geruchtencircuit. Toch vallen er steeds meer puzzelstukjes op hun plaats. In een blog post liet George R.R. Martin weten dat hij onlangs betrokken is geweest als consultant bij een videogame uit Japan.

Via een anonieme gebruiker van 4Chan gaat de game intern momenteel door het leven als Project Rune en wordt het geheel gebouwd met de Unreal Engine 4. De keuze voor een externe game engine en niet Froms’ eigen tech lijkt logisch, gelet op de keuze voor een grote, open spelwereld.

Of Project Rune, Great Rune of iets van die strekking werkelijk bestaat horen we allicht over een paar weken. Vanaf zondagavond 9 juni gaat de E3 2019 van start met de persconferentie van Microsoft. Op 11 juni opent de beurs haar deuren voor alle bezoekers.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren