Microsoft kondigt twee nieuwe Xbox-studio’s aan

Op het X018-evenement in Mexico heeft Microsoft behoorlijk nieuws gedropt. Tijdens Inside Xbox Live is bekendgemaakt dat er twee nieuwe studio’s zijn aangetrokken, namelijk inXile en Obsidian.

Matt Booty, het hoofd van Microsoft Studios heeft dit hoogstpersoonlijk aangekondigd tijdens de livestream. De Californische studio inXile Entertainment kennen we vooral van de Wasteland-franchise, waarvan Wasteland 3 op de planning staat voor volgend jaar.

De andere studio komt ook uit Californie; Obsidian Entertainment en dat is geen kleintje. Topgames South Park: The Stick of Truth en Fallout: New Vegas staan op het cv van deze studio, alsmede het goed beoordeelde én slechtverkopende Pillars of Eternity 2. Met de aangekondigde studio’s op de E3 zit Xbox nu op zeven nieuwe studio’s. Dit belooft hopelijk veel goeds in de toekomst.

 1.   
  tranceguy's avatar

  Hoop dat dat betekent dat ze teruggrijkpen naar real XB1 exclusives, niet zoals nu want het mpoogen dan console exclusives zijn, ze zijn nog steeds op de pc te krijgen ook, dus geen echte exclusives. Als ze dat niet rechttrekken gaan ze de achterstand op SOny iig niet inlopen integendeel.
  Maargoed het zal dat dus wel niet betekenen. Erg veel geloof/vertrouwen heb ik er niet meer in dat ze die kant, de goede kant dus, op zullen gaan…

 2.   
  MisterMDW's avatar

  @tranceguy: ik denk dat Microsoft ook niet inzet om deze consolewars nog te winnen. Microsoft heeft het op exclusives en sales gewoon laten liggen. Maar daarnaast zijn ze nu keihard bezig om meer service naar de fans en alles te creëren juist met het play anywhere programma en hun xbox game pass en de backwards compitable.

  Ik denk zelf dat Microsoft al verder kijkt dan nu en bezig is om een goede fundering te leggen voor de toekomst.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @MisterMDW: Vergeet Project xCloud niet. Kan me goed voorstellen dat Microsoft inderdaad liever niet in een console war op die manier gelooft, en dat ze dus iets “anders” als drijfveer te zoeken.

  Desalniettemin denk ik wel degelijk dat een nieuwe generatie Xbox gepaard gaat met “exclusives”. Dat hebben ze nu wel geleerd van de Xbox One, lijkt me zo. Maar als je het mij vraagt, breidt Xbox liever op alle denkbare fronten uit, het liefst op plekken waar Sony sowieso al geen schijn van kans heeft tegenover Microsoft.

 4.   
  Heccer's avatar

  Fijn nieuws hopelijk in de toekomst mooie i.p van hun kant dat me m.s hartje weer eens laat kloppen naar jaren leegbloeden!

 5.   
  MisterMDW's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Dat is inderdaad nog een goede! Had er wel iets over gelezen, maar de naam niet onthouden… Ik hoop wel dat Microsoft met wat vette exclusives komt. Want ik draag de xbox een warm hart toe, maar tot dusver ben ik blij dat ik een ps4 heb. Mede door de exclusives… Desalniettemin hoop ik dat er toch nog snel een xbox one x bij komt ^^