Xbox Elite Wireless Controller Series 2 borduurt voort op succes

Xbox zet harder in op het succes van de Xbox Elite Controller met een direct “vervolg” op de bejubelde gamepad; de zogenaamde “Xbox Elite Wireless Controller Series 2” (wat heerlijk van de tong rolt) brengt meer om zelf aan te passen, met een reeks volledig nieuwe features.

Aan de hand van een strakke nieuwe render-video werd het vervolg op Xbox’ elitaire controller onthuld gedurende de Xbox E3 2019 Briefing.

De tweede “Xbox Elite” implementeert nu ook (eindelijk) de Bluetooth-technologie die al langer in nieuwere Xbox One-controllers wordt meegenomen, loopt een door het koffertje oplaadbare accu (á 40 uur speeltijd) en laat nóg meer trekkers en joysticks precies afstellen.

Met ingang van de tweede Elite wordt het mogelijk om een extra “trap” aan de hair triggers toe te voegen én om zelf de wrijving van de joysticks handmatig aan te passen.

Alle digitale rebindings en andere instellingen zijn nu op te slaan op drie on-board profielen, waartussen gamers (op zowel pc, Xbox One of andere apparaten) naadloos kunnen schakelen.

Deze tweede generatie van de Xbox Elite Controller moet aanstaande 4 november verscheept worden, tegen een richtprijs à 179,99 euro. Op de officiële Microsoft Store kun je een poging wagen het nieuwe apparaatje vervroegd te bemachtigen.

Wij van Gamersnet hebben onze tijd met de “originele” Elite Controller hoog zitten en hopen dit tweede model ook absoluut te mogen testen voor Gamersnet Gear. Houd daarvoor onze knusse website in de gaten…

 1.   
  MaTriXX's avatar

  Is hij al ergens te pre orderen ?.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @MaTriXX: Pre-orderen weet ik zo net niet, maar zojuist is wel een officiële pagina live gegaan waarop de controller te “reserveren” is voor 179,99 euro.

 3.   
  MaTriXX's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Thx Tom, vooruit betalen zie ik en ik hem een hekel aan vooruit betalen als ik nog 5 maanden moet wachten :P.