Streamen van Xbox One naar iOS is nu mogelijk

Door de clash tussen Epic Games en Apple zou je bijna vergeten dat laatstgenoemde nog een ander conflict heeft lopen: de strijd tegen game-streamingdiensten, specifiek project xCloud en Google Stadia. Hoewel er in die strijd voorlopig geen oplossing in zicht is, is het ‘binnenkort’ wél mogelijk om je games te streaming naar iOS-apparaten vanaf je eigen Xbox-console.

Het argument dat Apple tegen cloud-gaming aandraagt, is dat het in dat geval zelf de games niet kan keuren op kwaliteit of content. Er is echter een uitzondering voor apps die dienen als remote desktop, wat ervoor zorgt dat een dienst als Shadow, waar je in feite een pc huurt, wél op iOS is toegestaan. Dit is ook het principe waarop de streaming-functionaliteit is gestoeld die binnenkort naar de vernieuwde Xbox-app voor iOS komt: je bestuurt je eigen Xbox vanaf je iPhone of iPad, in plaats van alleen je games. Dit is ook hoe de Remote Play-functie van de PlayStation 4 werkt.

Volgens Microsoft is de streaming-functie nu beschikbaar voor iOS, maar op het moment van schrijven is hij nog niet uitgerold in de App Store.

  1.   
    Stubbs242's avatar

    “Streamen van Xbox One naar iOS is nu mogelijk”

    “…op het moment van schrijven is hij nog niet uitgerold in de App Store.”

    Gamersnet doet nu dus ook aan clickbait? Leuk zeg.