Xbox-update voor de maand juli beschikbaar

We leven momenteel al weer meer dan een week in de maand juli, dus hoog tijd voor een nieuwe update voor de Xbox. De update van deze maand is geen spectaculair grote update, maar brengt toch de nodige veranderingen met zich mee.

De abonnementsdienst voor de console, Xbox Game Pass, krijgt wat extra functies en met name om je games te beheren. Zo is er een functie aanwezig om een lijst met favorieten te maken van de games uit Game Pass, zodat je deze op een later moment makkelijk kunt vinden en spelen. Ook heeft Alexa nieuwe voice commands gekregen. Belangrijk detail is wel dat het juiste land ingesteld staat om de nieuwe commando’s te kunnen gebruiken. Momenteel zijn Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië te selecteren om de nieuwe commando’s te gebruiken.

De update wordt automatisch naar de console gedownload. Mocht dit nou niet het geval zijn, dan is de update ook gewoon te vinden in de systeeminstellingen van de Xbox.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Blijf het hilarisch vinden hoe de massa vier jaar geleden Kinect en Cortana dubbel en dwars uitkotste, om nu te juichen voor de komst (en verbetering) van Alexa op het platform.

  Context is key, maar in grote lijnen voelt het een beetje hypocriet.

 2.   
  Mike2165's avatar

  Ik ga die spraak commando toch niet gebruiken druk op de knop is sneller als ik iets wil zien, Zal 9 van de 10 keer toch niet lekker werken die spraak rommel.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Mike2165: Ik ben nog altijd van mening dat goede spraakbesturing zeker wel bij kan dragen voor de gamer. Probleem is vaak dat het inderdaad net niet helemaal vlot werkt.

  Hopelijk is de volgende generatie daar beter tegen bestemd. Zou nog steeds mooi zijn als je, zonder je game te onderbreken, gewoon in party’s kan stappen of vrienden uit kan nodigen door iets richting je controller te opperen.